Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 6. Sınıf Zekâ Oyunları 2. Dönem 1. Sınav [14]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen bulmacayı kurallarına uygun şekilde doldurulduğunda a + b + c + d toplamı hangisi olur?


    A) 5
    B) 9
    C) 13
    D) 18

    Cevap: D

  • 2) Aşağıda verilen bulmacayı kurallarına uygun şekilde doldurulduğunda x + y + z toplamı hangisi olur?


    A) 6
    B) 9
    C) 11
    D) 15

    Cevap: C

  • 3) Aşağıda verilen şekli 2 ile 10 arasındaki sayıları kullanarak her satırdaki ve sütundaki sayıların toplamı 18 olacak şekilde doldurulduğunda A + B + C işleminin sonucu hangisi olur?



    A) 9
    B) 14
    C) 16
    D) 18

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen işlem piramitine göre a / b hangisi olur?


    A) 114
    B) 129
    C) 143
    D) 150

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen bulmacayı kurallarına uygun şekilde doldurulduğunda a + b + c  toplamı hangisi olur?


    A) 23
    B) 26
    C) 29
    D) 35

    Cevap: B

  • 6) Satranç oyununda L şeklinde hareket eden ve taşların üzerinden atlayan taş aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kale
    B) At
    C) Fil
    D) Piyon
    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen sudokuyu kurallarına uygun şekilde doldurulduğunda a + b + c + d toplamı hangisi olur?



    A) 12
    B) 17
    C) 25
    D) 28

    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 15
    B) 8
    C) 5
    D) 3

    Cevap: C

  • 9) Zekâ ve Strateji oyunu olan Mangala belli kurallara göre oynanır. Aşağıdakilerden hangisi Mangala oyununun kurallarından değildir?
    A) Kendi bölgesindeki taşları ilk bitiren oyuncu, rakibinin hazinesindeki tüm taşları alır ve hazinesine koyar
    B) Kendi bölgesindeki taşları ilk bitiren oyuncu, rakibinin (kuyu)bölgesinde bulunan tüm taşları alır ve hazinesine koyar
    C) Oyuncu elindeki taşları sağa doğru her bir kuyuya dağıtır
    D) Oyun sonunda en çok taşı toplayan oyuncu, oyunu kazanır
    Cevap:

  • 10) Aşağıda verilen şekil işlemine göre A + B + C işleminin sonucu hangisidir?


    A) 25
    B) 29
    C) 32
    D) 34

    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.