...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biridir?

    A) Uzun boylu olmak
    B) Mutlu olmak
    C) Kıskanç olmak

    Cevap: A

  • 2) Ülkemizin başkenti .......................  'dır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) İstanbul
    B) İzmir
    C) Ankara

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha büyük bölgeyi kapsar?

    A) Kaymakam
    B) Muhtar
    C) Vali

    Cevap: C

  • 4) Akşamları ................. yatmazsak sabahları erken uyanamayız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) geç
    B) erken
    C) yorgun

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdaki tarihlerin hangisinde Kurtuluş Savaşı başlamıştır?

    A) 29 Ekim 1923
    B) 19 Mayıs 1919
    C) 23 Nisan 1920

    Cevap: B

  • 6) Sabahları ..................... yapmadan evden ayrılmamalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) kahvaltı
    B) ödev
    C) banyo

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?

    A) Renkli gözlere sahip olmak
    B) Sinirli olmak
    C) Sarı saçlara sahip olmak

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk tarafından yazılmamıştır?

    A) İstiklal Marşı
    B) Nutuk
    C) Gençliğe Hitabe

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Haftada en az iki kez banyo yapmamız gerekir.
    B) Kişisel bakımımızı aksatmadan sürekli yapmamız gerekmektedir.
    C) Temiz elbiseleri yalnızca banyo yaptıktan sonra giymeliyiz.

    Cevap: C

  • 10) Hata yaptığımız zaman aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Hatamızı kabul etmemeliyiz.
    B) Hatayı başkalarının üzerine atmalıyız.
    C) Hatamızı kabul edip özür dilemeliyiz.

    Cevap: C

  • 11) Dişlerimizi ................. iki defa fırçalamalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmlidir?

    A) günde 
    B) haftada
    C) ayda

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Makarna
    B) Yoğurt
    C) Yumurta

    Cevap: A

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre en küçük yerleşim yeridir?

    A) Kasaba
    B) Şehir
    C) Köy

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Fiziksel özellikler her insanda farklıdır.
    B) İnsanlar fiziksel olarak birbirlerine benzerler.
    C) Fiziksel özellik insanın dış görünüşünü yansıtır.

    Cevap: B

  • 15) Bireyin; boy, kilo, saç rengi göz rengi gibi özelliklerine .................. özellikler denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Fiziksel özellik
    B) Manevi özellik
    C) Kimyasal özellik

    Cevap: A

  • 16) Bize karşı hata yapmış ve hatasından dolayı özür dilemiş bir arkadaşımıza hangisini yapmalıyız?

    A) Onunla konuşmamalıyız.
    B) Onunla kavga etmeliyiz.
    C) Özrünü kabul etmeliyiz.

    Cevap: C

  • 17) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamak.
    B) Okuldan bitikten sonra sokakta akşama kadar oynamak.
    C) Kendi kişisel temizliğimizi kendimiz yapmak.

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdaki numaralardan hangisi orman yangın ihbar hattı içindir?

    A) 112
    B) 110
    C) 177

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlık sembollerinden biri değildir?

    A) Bayrak
    B) İstiklal marşı
    C) Yöresel kıyafetler

    Cevap: C

  • 20) Kişinin dış görünüşünü yansıtan özelliklere fiziksel özellikler denir.
    Buna göre;
    I. Boyu
    II. Düşüncesi
    III. Zayıflığı
    verilenlerden hangisi veya hangileri fiziksel özelliktir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.