Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 2. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Sınav [13]


 



...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Yumuşak sözcüğü aşağıdaki nesnelerden hangisini niteleyemez?

    A) Ekmek
    B) Peynir
    C) Telefon

    Cevap: C

  • 2) Babasının aldığı hediyeleri görünce bir anda yüzü güldü.
    Yukarıda verilen cümlede hangi kelimenin eş seslisi yoktur?

    A) hediyelerini
    B) yüzü
    C) güldü

    Cevap: A

  • 3) Bütün gün boyunca bahçede toprağı kazdı.
    Yukarıda verilen cümlede hangi kelimenin eş seslisi vardır?

    A) gün
    B) toprağı
    C) kazdı

    Cevap: C

  • 4) Yarın seni arayabilir miyim ( )
    Yukarıda verilen cümlenin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?

    A) !
    B) ?
    C) ;

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen sözcüklerden hangisinin hece sayısı en fazladır?

    A) Kalemlik
    B) Bilgisayar
    C) Oyun

    Cevap: B

  • 6) Doktor hastayı dikkatlice dinledi.
    Yukarıda verilen cümlede altı çizili sözcüğün yerine hangisi gelirse cümlenin anlamında bozulma olmaz?


    A) Muallim
    B) Hekim
    C) Hakim

    Cevap: B

  • 7) Eskimiş elbiselerini tek tek seçti.
    Yukarıda verilen cümlede hangi kelimenin zıt anlamlısı vardır?

    A) elbiselerini
    B) eskimiş
    C) seçti

    Cevap: B

  • 8) Sesli sözcüğü aşağıdakilerden hangisini niteleyemez?

    A) Öğrenci
    B) Televizyon
    C) Parmak

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen sözcüklerden hangisinin hece sayısı en azdır?

    A) Balık
    B) Kahvaltı
    C) İkindi

    Cevap: A

  • 10) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte diğerlerinden daha sonra gelir?

    A) atık
    B) atkı
    C) akın

    Cevap: B

  • 11) Koşucu yavaşladığında yarış bitmişti.
    Yukarıda verilen cümlede hangi kelimenin zıt anlamlısı vardır?


    A) Koşucu
    B) yarış
    C) yaşladığında

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte diğerlerinden daha önce gelir?

    A) eldiven
    B) eksen
    C) erik

    Cevap: B

  • 13) Soğuk havada hızlıca koştu.
    Yukarıda verilen cümlede hangi kelimenin zıt anlamlısı yoktur?

    A) soğuk
    B) hızlıca
    C) havada

    Cevap: C

  • 14) Soru cümlelerinin sonuna soru işarerti getirilmelidir.
    Buna göre aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmemelidir?


    A) Bunu sen mi çizdin ( )
    B) Bu cevap doğru değil ( )
    C) Zil ne zaman çalacak ( )

    Cevap: B

  • 15) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş anlamlısı vardır?

    A) halı
    B) pencere
    C) doktor

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin hece sayısı "kış" kelimesinin hece sayısına eşittir?

    A) Bahar
    B) Yaz
    C) Perde

    Cevap: B

  • 17) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?

    A) öğretmen
    B) kırmızı
    C) dolap

    Cevap: C

  • 18) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş seslisi yoktur?

    A) Elma
    B) Yaz
    C) Gül

    Cevap: A

  • 19) Aşağıda verilen cümlelerden hangisinde zıt anlamlı kelime kullanılmıştır?

    A) Akşam geç yattığı için sabah erken uyanamadı.
    B) Ödevlerini hızlıca tamamladı.
    C) En sevdiği diziyi izlemeye başladı.

    Cevap: A

  • 20) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş seslisi vardır?

    A) Kalem
    B) Kaz
    C) Kenar

    Cevap: B




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.