...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik Uygulamaları DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen sayılardan hangisi diğerlerine göre daha küçüktür?

    A) 0,241
    B) 0, 214
    C) 0, 142
    D) 0, 412

    Cevap: C

  • 2)



    Cevap:

  • 3) Yüzde kırk ifadesi hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?

    A) 4,0
    B) 0,4
    C) 0,04
    C) 0,004

    Cevap: B

  • 4)



    Cevap:

  • 5) 3,547 sayısının binde onlar basamağındaki rakam hangisidir?

    A) 3
    B) 5
    C) 4
    D) 7

    Cevap: C

  • 6) Bir koşucu 600 metrelik bir pistin % 30'unu bitirdiğinde geriye koşması gereken kaç metresi kalmıştır?

    A) 390
    B) 400
    C) 410
    D) 420

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen sayılardan hangisi diğerlerine göre daha büyüktür?

    A) 0, 41
    B) 0, 401
    C) 0, 4003
    D) 0, 403

    Cevap: A

  • 8) Mehmet'in cebinde 6,95 lira para vardır. Mehmet'in abisi 13.02 lira daha verirse Mehmet'in son durumda kaç lirası olur?

    A) 18.90
    B) 19.00
    C) 19.97
    D) 20.07

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen karşılaştırmalardan hangisi doğru değildir?

    A) % 23 > 2,3
    B) 0,504 < 0,54
    C) 12 / 100 > 0,06
    D) 32,5 < 350 / 100

    Cevap: A

  • 10) Bir şişede 120 litre su vardır. Bu suyun %40'ı çiçekleri sulamak için kullanılmıştır.
    Buna göre son durumda şişede kaç litre su kalmıştır? 

    A) 70
    B) 72
    C) 74
    D) 76

    Cevap: B

  • 11) Bir su şişesinde 16,04 litre su vardır.
    Bu suyun 5,03'ü döküldüğünde geriye kaç litre su kalır?

    A) 11.00
    B) 11.01
    C) 11.21
    D) 11.41

    Cevap: B

  • 12) 6,125 sayısının binde yüzler basamağındaki rakam hangisidir?

    A) 5
    B) 1
    C) 2
    D) 6

    Cevap: B

  • 13) % 23 ifadesi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?

    A) 0,023
    B) 2,3
    C) 23,0
    D) 0,23

    Cevap: D

  • 14) Ensar 300 sayfalık bir kitabın % X okuduğunda kitabın yarısını okumuş oluyor.
    Buna göre X aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) 40
    B) 45
    C) 50
    D) 55

    Cevap: C

  • 15) 5 kilogram fındığın 1,3'ü tatlı yapımında kullanılmıştır. Daha sonra kalan fındığın 2.1'i de sütlaç için kullanılmıştır.
    Buna göre son durumda geriye kaç kilogram fındık kalmıştır?

    A) 3,4
    B) 3,0
    C) 2,6
    D) 2,0

    Cevap: C




  • Matematik Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.