...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Canlılar hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Solunum yaparlar
    B) Su olmadan yaşayabilirler
    C) Doğar, büyür ve ölürler
    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Yumuşak maddeler kırılgandır.
    B) Sert maddeler kırılgandır.
    C) Maddeler sert veya kırılgan olabilir.

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynağı değildir?
    A) Güneş
    B) Sokak lambası
    C) Florasan
    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi hava kirliliğini önlemek amacıyla yapılan etkinlikler arasında gösterilir?
    A) Evsel atıkları uygun çöp kutularına atmak
    B) Pilleri geri dönüşüme göndermek
    C) Fabrika bacalarına filtre takmak
    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi kırılgan madde değildir?

    A) Tahta
    B) Perde
    C) Anahtar

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdaki davranışlardan hangisi göz sağlığımızı olumsuz etkiler?
    A) Televizyona uzaktan bakmak.
    B) Güneşe doğrudan bakmak.
    C) Tabletlere çok yakından bakmamak.
    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için zorunlu olan ihtiyaçları arasında değildir?
    A) Beslenme
    B) Eğlenme
    C) Solunum
    Cevap: B

  • 8)
    * Yıldırım
    * Lamba
    * Güneş
    * El feneri
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal ışık kaynağıdır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: B

  • 9)
    I. Ampül
    II. Ay
    III. Güneş
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri yapay ışık kaynağıdır?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) I, II ve III
    Cevap: A

  • 10) Ses en hızlı ........... maddelerde yayılır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) katı
    B) sıvı
    C) gaz

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır?
    A) Gök gürültüsü
    B) Rüzgar sesi
    C) Davul sesi
    Cevap: C

  • 12) Güneş ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) En büyük ışık kaynağımızdır.
    B) Yapay ışık kaynağıdır.
    C) Doğal bir ışık kaynağıdır.
    Cevap: B

  • 13) Aşağıdaki maddelerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

    A) Çatal
    B) Kahve
    C) Elma

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz halinde bulunurlar.
    B) Gaz halindeki maddeler bulunduğu kabın şeklini alır.
    C) Maddeler hal değiştiremezler.

    Cevap: C

  • 15) Aşağıda verilen maddelerden hangisini koklamamız bile vücudumuza ve sağlığımıza büyük zararlar verir?
    A) Soda
    B) Gazoz
    C) Asit
    Cevap: C

  • 16)
    I. Kapı zili
    II. İnsan sesi
    III. Kuş sesi
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğal ses kaynağıdır?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) II ve III

    Cevap: C

  • 17) Elindeki lazeri duvara doğru tutan Ahmet lazerde çıkan ışığın ................. olarak duvara ulaştığını görür.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) dalgasal
    B) doğrusal
    C) yay

    Cevap: B

  • 18) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal ses kaynağıdır?
    A) Araba sesi
    B) Kuş sesi
    C) Televizyon sesi
    Cevap: B

  • 19) Balonun içinde bulunan maddenin hali aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Katı
    B) Gaz
    C) Sıvı
    Cevap: B

  • 20) Aşağıda verilen yaşama alanlarından hangisi yapay ortamdır?
    A) Ormandaki sincaplar
    B) Yuvasında yaşayan kuşlar
    C) Akvaryumdaki balıklar
    Cevap: C

  • 21) Aşağıdakilerden hangisi bir ışık kaynağı değildir?

    A) Mum
    B) Cam
    C) Çakmak

    Cevap: B

  • 22) Aşağıdakilerden hangisi doğal ışık kaynağı değildir?

    A) Güneş
    B) Meşale
    C) Ateş böceği

    Cevap: B

  • 23) Yemeğin çok tuzlu olduğunu söyleyen Ece hangi duyu organını kullanarak yemeğin tuzlu olduğunu anlamıştır?
    A) Kulak
    B) Dudak
    C) Dil
    Cevap: C

  • 24) Yediğimiz veya içtiğimiz şeylerin tadını almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dudak
    C) Dil
    Cevap: C

  • 25) Bitkilerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Büyük bir çoğunluğu fotosentez yapar.
    B) Kendilerine özgü hareket ederler.
    C) Üreme yapmazlar.

    Cevap: C




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.