...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bilgisayar ve internet aracılığıyla gönderilen mektuplara ne denir?
    A. SMS
    B. E-posta
    C. Mesaj
    D. Titreşim
    Cevap: B

  • 2) Aşağıdaki kod bloklarından hangisi sağ oka basıldığında karakteri sağa doğru götürür?



    Cevap: A

  • 3) Kaydet komutunun kısayol tuşu nedir?
    A) Ctrl + M
    B) Ctrl + U
    C) Ctrl + S
    D) Ctrl + A
    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi fareye tıklandığında kuşun hızını ayarlar?



    Cevap: D

  • 5) Kopyala komutunun kısa yol tuşu nedir?
    A) Ctrl + K
    B) Ctrl + C
    C) Ctrl + P
    D) Ctrl + L
    Cevap: B

  • 6) Aşağıdaki şifrelerden hangisi en güvenlidir?
    a) 1234qwer
    b) aKisa2CK
    c) asdf1111
    d) password

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi paylaşım sitelerine örnek değildir?
    A) Youtube
    B) Facebook
    C) Windows
    D) Flickr

    Cevap: C

  • 8) İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan yapıya ne denir?
    a) İşletim Sistemi
    b) Klasör
    c) Bilgisayar Ağı
    d) Masaüstü
    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi kuş zemine çarptığı zaman oyunu bitirir?



    Cevap: D

  • 10)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında hangisini yapar?

    A) Penguen sürekli sağa, sola hareket eder.
    B) Dinazor sürekli sağa sola hareket eder.
    C) Penguen sürekli sağa yukarı aşağı hareket eder.
    D) Dinazor sürekli aşağı yukarı hareket eder.

    Cevap: D

  • 11) Aşağıda verilen kod bloglarından hangisi karakteri hareket ettirmez?



    Cevap: C

  • 12)

    Verilen şekilde zombinin ay çiçeğine ulaşabilmesi için 1 ve 2 ile gösterilen yere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) sola dön -  ilerle
    B) sağa dön -  ilerle
    C) ilerle - ilerle
    D) geri dön - ilerle

    Cevap: C

  • 13) Ağ Bağlantısı kurabilmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç yoktur?
    A) Modem
    B) Ağ Kartı(Ethernet Kartı)
    C) Güç Kaynağı
    D) İşletim Sitemi
    Cevap: C

  • 14) Kapasite birimlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı hangisidir?(
    A. TB>MB>GB>KB>BİT>BAYT
    B. BİT>MB>GB>KB>BAYT>TB
    C. TB>GB>MB>KB>BAYT>BİT
    D. TB>MB>KB>GB>BAYT>BİT
    Cevap: C

  • 15) Bilgisayarımızdaki dosya ve klasörlerimiz bilgisayarımızın sabit diskinde bir yer kaplar. Her bir dosya ve klasörün bilgisayarda ne kadar yer kapladığını (boyutunu) nasıl öğrenebiliriz?
    A) Bilgisayarımızın sürücülerinin üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçerek
    B) Dosya ve klasörlerin üzerine çift tıklayarak
    C) Denetim Masasındaki Klasör seçeneklerine bakmak
    D) Dosya ve klasörlerin üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçerek
    Cevap: D




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.