...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırılıp klavyeden 17 sayısı girildiğinde hangisini yapar?
     

    A) 2 saniye boyunca çocuk der.
    B) 2 saniye boyunca yetişkin der.
    C) ilk 2 saniye çocuk daha sonra 2 saniye yetişkin der.
    B) Hiçbir şey yapmaz.

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangisini yapar?
     


    Cevap: ullanıcıdan bir sayı girmesini ister. Eğer girilen sayı SIFIRDAN KÜÇÜKSE kullanıcıdan yeniden sayı girmesini ister. Değilse girdiğiniz sayı pozitif deyip oyunu bitirir.

  • 3) Aşağıda verilen kod blogu ve açıklamaları eşleştirmelerini örnekteki gibi yapınız.





    Cevap:

  • 4)

    Verilen kod bloğuna göre puan kaç olduğunda istenilen karakter gözükür?

    A) 95
    B) 100
    C) 105
    D) 110

    Cevap: B

  • 5)

    Verilen kod blogunda aşağıdaki menülerden hangisi kullanılmamıştır?

    A) Kontrol 
    B) Görünüm
    C) Hareket
    D) Algılama

    Cevap: D

  • 6)

    Verilen kod blogu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Karakter üç saniye boyunca sağa döner.
    B) Karakter üç saniye sonra görünür.
    C) Karakter üç saniye sonra gizlenir.
    D) Karakter 5 derece ile sağa döner.

    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu ekranda göremeyiz?


    A) 4
    B) 9
    C) 16
    D) 21

    Cevap: D

  • 8)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) Karakteri istenilen konumlara götürür.
    B) Karakterin rengini değiştirir.
    C) Karakteri görünür yapar.
    D) Karakteri tamamen siler.

    Cevap: D

  • 9)

    Verilen kod blogu dekor 4 olduğunda aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Karakterin ikizini gösterir.
    B) Karakterin ikizini gizler.
    C) Karakterin kendisini siler.
    D) Karakterin ikizini siler.

    Cevap: A

  • 10)

    Verilen kod blogu ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

    A) Aracın y konumu -36 olabilir.
    B) Aracın y konumu -106 olabilir.
    C) Araç sadece iki y konumundan birini alabilir.
    D) Aracın x konumu sürekli değişken olacaktır.

    Cevap: D

  • 11)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) Karakter farenin x konumunu takip eder.
    B) Fare her oynatıldığında karakter fareyi takip eder.
    C) Farenin y konumu değiştirildiğinde karakterin y konumu değişmez.
    D) Karakter farenin y konumunu x konumu olarak algılar.

    Cevap: D

  • 12)

    Verilen kod bloguna göre surat değişkeni aşağıdakilerden hangisi olduğunda 0,1 kadar değişir?

    A) -5
    B) 7
    C) -2
    D) -9

    Cevap: D

  • 13)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında elmas değişkeni aşağıdaki değerlerden hangisini alamaz?

    A) 0
    B) 1
    C) 1,5
    D) 2

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilen şekilde karakterin elmaya ulaşa bilmesi için hangisi doğrudur?


    Cevap: A

  • 15)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında sıfır noktasında bulunan karakter son durumda hangi noktada durur?

    A) d
    B) c
    C) b
    D) a

    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.