...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Tinkercad programında aşağıda verilen 1, 2 ve 3 ile gösterilen numaralı yerler sırasıyla küpün hangi yüzeylerini oluşturur?


    A) Üst - Alt - Sol
    B) Ön - Üst - Sol
    C) Üst - Ön - Sol
    D) Ön - Alt - Sol

    Cevap: C

  • 2) Tinkercad programında aşağıda verilen küp ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


    A) İçi dolu bir nesnedir.
    B) Nesneyi tek yönlü olarak ölçeklendirmek için beyaz noktaları kullanılır.
    C) Nesneyi rotate etmek için ok işaretleri kullanılır.
    D) Nesneyi yalnız y boyutunda hareket ettirmek için nesne üzerindeki koni ikonu kullanılır.

    Cevap: B

  • 3) Tinkercad programında çalışma düzlemi (workplane) oluşturmak için kullanılan klavye kısayol tuşu hangisidir?

    A) Q
    B) C
    C) W
    D) E

    Cevap: C

  • 4) Verilen silindirin sadece yüksekliğini ayarlamak için 1, 2, 3 ve 4 ile gösterilen numaralı noktalardan hangisi kullanılmalıdır?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: A

  • 5) Tinkercad programında verilen buton hangisini yapar?


    A) Tamamlanmış projeyi bilgisayara indirmemizi sağlar.
    B) Önceden tamamlanmış projeyi programa yüklemeyi sağlar.
    C) Dışarıdan içeriye nesne aktarır.
    D) İçeriden dışarıya nesne aktarır.

    Cevap: A

  • 6)

    Tinkercad ile ilgili verilen buton ve açıklamalarından hangisi doğru değildir?

    A) 1 - Seçili nesneyi kopyalar
    B) 2 - Seçili nesneyi yapıştır.
    C) 3 - Seçili nesneleri gruplar
    D) 4 - Seçili nesneyi siler

    Cevap: C

  • 7)



    Cevap: C

  • 8)



    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen eşleştirmeleri örnekteki gibi yapınız.





    Cevap:

  • 10) Yandaki kod bloğuna göre karakterimizin nasıl hareket edeceğini anlatınız.



    Cevap:

  • 11)

    Tinkercad ile ilgili verilen butonlardan hangisi seçilmiş birden fazla nesneyi hizalar?


    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5

    Cevap: C

  • 12)

    Tinkercad ile ilgili verilen butonlardan hangisi çizimde önceden gizlenmiş olan nesneleri gösterir?


    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5

    Cevap: A

  • 13)

    Tinkercad ile ilgili verilen butonlardan hangisi seçilmiş nesneyi perspektif olarak ters çevirir?


    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5

    Cevap: D

  • 14) Tinkercad programında bir nesneyi bir noktadan başka bir noktaya taşımak için hangi yöntemi kullanırız?




    A) Nesneye farenin sol tuşuyla tıklayıp istediğimiz noktaya sürükleriz.
    B) Nesneye farenin sağ tuşuyla tıklayıp daha sonra taşınması istediğimiz yerin üzerine sol tıklayarak.
    C) Klavyeden Alt tuşuna basılı iken farenin sağ tuşuyla nesneyi sürükleyerek.
    D) Klavyeden Ctrl tuşuna basılı iken farenin sağ tuşuyla nesneyi sürükleyerek.

    Cevap: A

  • 15) Tinkercad ile ilgii aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) 3D tasarım yapılır.
    B) Tasarımlar 3D yazıcıdan çıkarılabilir.
    C) Sadece profosyoneller tarafından kullanılır.
    D) Çevrimiçi olarak kullanılır.

    Cevap: C

  • 16)



    Cevap: C

  • 17) Tinkercad programında verilen buton hangisini yapar?


    A) Tamamlanmış projeyi bilgisayara indirmemizi sağlar.
    B) Önceden tamamlanmış projeyi programa yüklemeyi sağlar.
    C) Dışarıdan içeriye nesne aktarır.
    D) İçeriden dışarıya nesne aktarır.

    Cevap: B

  • 18) Tinkercad programında nesneleri gruplamak veya hizalamak için birden fazla nesneyi seçmek için hangi tuş fonksiyonları kullanılır?

    A) Shift + sol tık
    B) Shift + sağ tık
    C) Ctrl + sol tık
    D) Ctrl + sağ tık

    Cevap: A

  • 19)

    Tinkercad ile ilgili verilen butonlardan hangisi seçilmiş birden fazla butonu bir arada gruplar?


    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5

    Cevap: B

  • 20)

    Cevap:




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.