...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin azalmasına yardımcı olur?

    A) Kendimize ait bir araç almak ve kullanmak.
    B) Toplu taşıma araçlarını tercih etmek.
    C) Toplu taşıma araçları yerine özel taksileri tercih etmek.
    D) Toplu taşıma araçlarının trafikten tamamen kaldırmak.

    Cevap: B

  • 2) 6 yaşında olan Ceren araçta hangi koltuğa oturabilir?

    A) Ön koltuğa
    B) Arka koltuğa
    C) Şoför koltuğuna
    D) Şoför yanına

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisinin geçiş üstünlüğü vardır?

    A) Tır
    B) Sarı taksi
    C) İtfaiye
    D) Ağır iş makinesi

    Cevap: C

  • 4)
    I. Okul servis araçlarında herkes kendi koltuğunda oturmalıdır.
    II. Üzeri açık araçların kasalarında yolculuk yapmak tehlikelidir.
    III. Toplu taşıma araçlarında araçların önünden geçerken şoförün bizi gördüğünden emin olmalıyız.
    Yukarıda verilen eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 5) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Araçların bakımları periyodik olarak yapılmalıdır.
    B) Bakımları aksatılmış araçların trafiğe çıkması yasaktır.
    C) Araç bakımları araçların sahipleri tarafından yapılır.
    D) Araçların bakımları uzman kişiler ve teknolojiler tarafından yapılır.

    Cevap: C

  • 6) Trafik kazalarına birden çok faktör sebep olabilmektedir. Ancak en çok ........................ kaynaklıdır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) İnsan
    B) Kara yolu
    C) Hayvan
    D) Taşıt

    Cevap: A

  • 7) Aynı kapıdan iniş ve biniş yapılan bir toplu taşıma aracında aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?

    A) Öncelikli olarak binenlere yer verilir.
    B) Öncelikli olarak inenlere yer verilir.
    C) Bazen inenlere bazen binenlere yer verilir.
    D) Öncelikli olarak kapıyı kimin kullanacağı şoföre sorulur.

    Cevap: B

  • 8) Toplu taşıma araçlarının bakımı, temizliği gibi ücretleri ........................... karşılanır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) vergilerimizle
    B) şoförün ücretiyle
    C) belediye başkanının ücretiyle
    D) otobüs yolcularının verdikleri ücretlerle

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi trafik adabına uygun bir davranış değildir?

    A) Saygılı olmak
    B) Anlayışlı olmak
    C) Hoşgörülü olmak
    D) Asabi olmak

    Cevap: D

  • 10) Sabah erken saatte yola çıkması gerektiği için Eren'in babası gece uyumamıştır. Sabaha kadar uyanık bekleyip araçla yola çıktığında bir kaza geçirmiştir. 
    Yukarıda verilene göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılır?

    A) Sabah araç kullanmak tehlikelidir.
    B) Araç kullanmadan önce kahve içilmelidir.
    C) Uykusuz ve yorgun araç kullanmak kazalara sebep olmaktadır.
    D) Sadece akşam araç kullanılmalıdır.

    Cevap: C

  • 11) Araca ilk binildiğinde hangisi yapılmalıdır?

    A) Aynalar kontrol edilmelidir.
    B) Radyo açılmalıdır.
    C) Emniyet kemeri takılmalıdır.
    D) Araç çalıştırılmalıdır.

    Cevap: C

  • 12)
    I. Trafik kurallarında uymayanları uygun şekilde uyarmamız gerekmektedir.
    II. Trafik kurallarının farkında olup bu kurallara göre hareket etmemiz gerekmektedir.
    III. Trafik kuralları hayati önem taşımaktadır.
    Yukarıda verilen eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 13)
    I. Vatman - Tramvay
    II. Şoför - Araç
    III. Makinist - Gemi
    Yukarıda verilen eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız III

    Cevap: A

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında sürücü hatalarından biri değildirdir?

    A) Uykusuzluk
    B) Yorgunluk
    C) Alkol kullanımı
    D) Trafik levhası eksikliği

    Cevap: D

  • 15) Yaya kaldırımında yürüyen Mehmet aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

    A) Kaldırımın sağ tarafından yürürse
    B) Kaldırımın sol tarafından yürürse
    C) Kaldırımda koşmadan yürürse
    D) Kaldırımda diğer kişileri rahatsız etmeden yürürse.

    Cevap: B




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.