...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen saat örüntüsüne soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 7
    B) 5
    C) 3
    D) 2

    Cevap: B

  • 2)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 440
    B) 120
    C) 367
    D) 400

    Cevap: A

  • 3)


    Verilen saat örüntüsüne soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 11.00
    B) 11.15
    C) 11.30
    D) 11.45

    Cevap: B

  • 4)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 451
    B) 490
    C) 512
    D) 550

    Cevap: C

  • 5)

    Verilen saat örüntüsüne soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 0
    B) 1
    C) -1
    D) -3

    Cevap: B

  • 6)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelir?

    A) 9417
    B) 6598
    C) 4234
    D) 9987

    Cevap: A

  • 7)

    Verilen saat örüntüsüne soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 16
    C) 18
    D) 20

    Cevap: D

  • 8)

    Verilen örüntüde kare içinde yere neden 30 sayısının geldiği hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Tabanda bulunan iki sayının çarpımının yarısı örüntüsü alınmıştır.
    B) Tabanda bulunan iki sayının toplamlarının, çarpımları örüntüsü alınmıştır.
    C) Tabanda bulunan sayıların çarpımları ve daha sonra toplamları örüntüsü alınmıştır.
    D) Tabanda bulunan iki sayının karesi alınmış ve toplamları alınmıştır.

    Cevap: A

  • 9)

    Verilen örüntüde hangi numara ve neden örüntüyü bozmaktadır?

    A) 31 - İçerisinde 3 rakamı olduğu için
    B) 16 - Çift sayı olduğu için
    C) 22 - içerisinde 1 rakamı olmadığı için
    D) 12 - En küçük sayı olduğu için

    Cevap: C

  • 10)

    Verilen saat örüntüsüne soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 16
    C) 18
    D) 20

    Cevap: B




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.