...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi koku alma duyu organıdır?

    A) Göz
    B) Kulak
    C) Burun

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilen hayvanlardan hangisi kovanlarda yaşar?

    A) Kuş
    B) Yılan
    C) Arı

    Cevap: C

  • 3) Koyun, inek gibi hayvanlar .............. yaşar.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) kulübe
    B) ahır
    C) kümes

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi kaynakları yanlış şekilde kullanmaktadır?

    A) Boş odanın ışıklarının kapatılması
    B) Diş fırçalarken musluğun açık bırakılması.
    C) Çamaşır makinesinin ihtiyaç olduğunda çalıştırılması.

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi duyma duyu organıdır?

    A) Göz
    B) Kulak
    C) Burun

    Cevap: B

  • 6) Solunum sistemindeki en önemli organımız aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Akciğer
    B) Kalp
    C) Mide
    Cevap: A

  • 7) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Telefonla konuşurken açık ve sade şekilde konuşulmalıdır.
    B) Telefonda karşıdaki kişiye kendimizi tanıtmamıza gerek yoktur.
    C) Telefonu kapatmadan önce kapatacağımızı söylemek.

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Yemekten önce elleri yıkamak.
    B) Yemek esnasında her şeyi hızlıca yemek.
    C) Yemekten sonra annemize ellerine sağlık demek.

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarımızdan değildir?
    A) Gençlik ve spor bayramı
    B) 30 Ağustos Zafer bayramı
    C) Cadılar bayramı
    Cevap: C

  • 10) Vücudun kan dolaşımını sağlayan organımız hangisidir?

    A) Mide
    B) Böbrek
    C) Kalp

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdaki iletişim araçlarından hangisi en hızlı olandır?
    A) Mektup
    B) İnternet
    C) Telgraf
    Cevap: B

  • 12) Uçağı kullanan kişiye ne denir?
    A) Pilot
    B) Makinist
    C) Şoför
    Cevap: A

  • 13) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliğimizdir?
    A) Hızlı kitap okumak
    B) Güzel konuşmak
    C) Siyah saçlı olmak
    Cevap: C

  • 14) Aşağıdaki yönlerden hangisi güneşin battığı yöndür?

    A) Doğu
    B) Batı
    C) Güney
    D) Kuzey

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi yemek yerken uyulması gereken kurallardan biridir?

    A) Ağzımızda yiyecek varken konuşmamak.
    B) Yemekleri israf ederek yemek.
    C) Ses çıkararak yemek.

    Cevap: A

  • 16) Sağlıklı yaşamak için ................. yapmalıyız.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) spor
    B) kin
    C) kıskançlık

    Cevap: A

  • 17) Aşağıdaki duyu organlarımızdan hangisi ile nesnelerin sert, yumuşak, pürüzlü veya pürüzsüz olduğunu anlarız?

    A) Göz
    B) Kulak
    C) Deri

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi ana yönlerden biri değildir?

    A) Güney
    B) Kuzey Doğu
    C) Doğu

    Cevap: B

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi tavukların yaşadığı yerdir?

    A) kulübe
    B) ahır
    C) kümes

    Cevap: C

  • 20) Aşağıda verilenlerden hangisi iletişim aracı değildir?
    A) Telefon
    B) İnternet
    C) Kitap
    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.