...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen şekilde a, b, c ve d ile gösterilen yerlere uygun sayıları yerleştirildiğinde a + b + c + d toplamı hangisi olur?

    A) 43
    B) 51
    C) 60
    D) 67

    Cevap: A

  • 2)

    Verilen şekilde a, b, c ve d ile gösterilen yerlere uygun sayıları yerleştirildiğinde a + b + c + d  toplamı hangisi olur?
    Not: Her iki şekilde birbirinden ayrı olarak doldurulacaktır.

    A) 90
    B) 95
    C) 100
    D) 105

    Cevap: B

  • 3)

    Verilen şekil işlemlerinde her şekil bir işlemi simgelemektedir.
    Buna göre a + b + c + d toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 10
    B) 15
    C) 20
    D) 25

    Cevap: C

  • 4)

    Verilen şekilde örüntüyü bularak a, b ve c ile gösterilen yerlere uygun gelen sayıları yazınız.
    Sayıları yazdığınızda a + b + c toplamı hangisi olur?

    A) 5, 45
    B) 6,10
    C) 6, 51
    D) 6, 65

    Cevap: D

  • 5)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 4
    C) 6
    D) 9

    Cevap: C

  • 6)

    Verilen şekilde; her kare içerisindeki şekil bir sayıyı temsil etmektedir. Satır sonlarında ve sütun sonlarında bu şekillerin toplamını verdiğine göre a + b + c +  d toplamı kaçtır?

    A) 11
    B) 12
    C) 14
    D) 18

    Cevap: D

  • 7)

    Verilen işlem piramitinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 19
    B) 21
    C) 22
    D) 23

    Cevap: D

  • 8)

    Verilen şekilde a ve b ile gösterilen yerlere uygun sayıları yerleştirildiğinde a + b  toplamı hangisi olur?

    A) 21
    B) 28
    C) 34
    D) 40

    Cevap: B

  • 9)

    Verilen şekilde iki sayı bu şekil içerisine ait değildir.
    Buna göre bu iki sayının toplamı hangisidir?

    A) 190
    B) 200
    C) 225
    D) 238

    Cevap: C

  • 10)

    Verilen şekilde a, b, c ve d ile gösterilen yerlere uygun sayıları yerleştirildiğinde a + b + c + d  toplamı hangisi olur?

    A) 187
    B) 200
    C) 208
    D) 261

    Cevap: C




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.