Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 5. Sınıf Bilim Uygulamaları 1. Dönem 2. Sınav [13]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilim Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Ay ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Ay bir ışık kaynağı değildir.
    B) Ay her gece farklı görünür.
    C) Ayın toplamda 12 evresi vardır.
    D) Ayın ana evresi bir hafta sürer.

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi heyelanı önlemek için alınabilecek tedbirlerden biri değildir?

    A) Ağaçlandırma çalışmaları yapmak
    B) Anız yakmak
    C) Ormanları korumak
    D) Bitki örtüsünü güçlendirecek eylemlerde bulunmak.

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi ayın hareketlerinden biri değildir?

    A) Kendi ekseni etrafında dönmesi
    B) Güneşin etrafında dönmesi
    C) Dünyanın etrafında dönmesi
    D) Marsın etrafında dönmesi

    Cevap: D

  • 4) Ayın yüzeyinde bulunan çukurlara ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) krater
    B) tortu
    C) oluk
    D) kalker

    Cevap: A

  • 5) Aşağıdakilerden hangisinde gezegenler arsındaki sıralama doğru olarak verilmiştir?

    A) Ay > Güneş > Dünya
    B) Güneş > Dünya > ay
    C) Dünya > Ay > Güneş
    D) Güneş > Ay > Dünya

    Cevap: B

  • 6) Ayın karanlık yüzünün dünyaya baktığı evresi hangisidir?

    A) Yeni ay
    B) Hilal
    C) Şişkin ay
    D) Dolunay

    Cevap: A

  • 7)
    I. Güneş dünyadan uzakta olduğu için bakıldığında küçük gözükür.
    II. Güneşe çıplak gözle bakmak göz sağlığı açısından zararlıdır.
    III. Ay güneş ışınlarını yansıtması ile ışık verir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III



    Cevap: D

  • 8)
    I. Arabanın yolda ilerlemesi
    II. Vapurun denizde yol alması
    III. Misketin yerde yuvarlanması
    Yukarıda verilenlerden durumlardan hangisinde veya hangilerinde sürtünme kuvveti bulunur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi memeli değildir?

    A) Yarasa
    B) Kaplan
    C) Kaplumbağa
    D) Balina

    Cevap: C

  • 10)
    I. Cismin şeklini değiştirebilir
    II. Cismin yönünü değiştirebilir.
    III. Hareket eden cismi durdurabilir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kuvvet için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 11) Ay ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Durağan haldedir.
    B) Ay'ın dünyadan görülmeyen tarafına Ay'ın karanlık yüzü denir.
    C) Ay batıdan doğuya doğru döner.
    D) Üç çeşit hareketi vardır.

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdaki canlılardan hangisi omurgasızdır?

    A) Yılan
    B) Yarasa
    C) Kaplan
    D) Kartal

    Cevap: A

  • 13)
    I. Oltasını denize atan balıkçı
    II. Deftere yazı yazan bir öğrenci
    III. Sevinçten havaya zıplayan bir kişi
    Yukarıda verilenlerden hangisinde veya hangilerinde kuvvet uygulanmıştır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 14) Ay ....................... aldığı ışığı dünyaya yansıtır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Güneş
    B) keninden
    C) uzaydan
    D) Marstan

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen örneklerden hangisinde bakterilerin etkisi gözükmez?

    A) Ekmeğin küflenmesi
    B) Sütten peynir elde edilmesi
    C) Açıkta kalan meyvenin çürümesi
    D) Yemeğin soğuması

    Cevap: D

  • 16) Dünyaya en yakın gök cismi olan ve aynı zamanda dünyanın uydusu olan gök cismi hangisidir?

    A) Ay
    B) Güneş
    C) Mars
    D) Jüpiter

    Cevap: A

  • 17) Aşağıda verilen canlılardan hangisi diğerlerine göre farklı şekilde ürer?

    A) Balık
    B) Yılan
    C) Balina
    D) Kurbağa

    Cevap: C

  • 18) Mikroskobik canlılarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Gözle görülmezler.
    B) Tamamı zararlıdır.
    C) Hayatın her alanında bulunurlar.
    D) Bazı türleri sayesinde yoğurt yapılır.

    Cevap: B

  • 19) Ayın dünyadan bakıldığında C harfi gibi göründüğü evresi hangisidir?

    A) Yeni ay
    B) Hilal
    C) Şişkin ay
    D) Dolunay

    Cevap: B

  • 20) Kuvvetin birimi ............................. 'dur ve kuvvet ............................... ölçülür.
    Yukarıda verilen boşluklara sırası ile hangisi gelmelidir?

    A) newton -- termometre
    B) newton -- dinomometre
    C) kilo -- termometre
    D) kilo -- dinomometre

    Cevap: B




  • Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.