...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kurtuluş savaşında ilk başarıyı sağlayan ve doğu cephesi komutanı ................................. 'dir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?
    A) M. Kemal Atatürk
    B) İsmet İnönü
    C) Kazım Karabekir
    D) Rauf Denktaş
    Cevap: C
  • 2) Mücadele döneminde İzmir'i işgale gelen devlet hangisidir?
    A) İngiltere
    B) Amerika
    C) Yunanistan
    D) Bulgaristan
    Cevap: C
  • 3) Bir soy ağacı oluşturmak isteyen Eren aşağıdakilerden hangisine soy ağacında yer vermez?
    A) Büyük babası
    B) Kardeşi
    C) Amcası
    D) Arkadaşı
    Cevap: D
  • 4) Aşağıda verilen doğal afetlerden hangisi ülkemizde görülmez?
    A) Sel
    B) Çığ
    C) Deprem
    D) Volkan patlaması
    Cevap: D
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde en çok can kaybına yol açan doğal afettir?
    A) Sel
    B) Çığ
    C) Deprem
    D) Fırtına
    Cevap: C
  • 6) Belirli bir mekanın üsten görünümünün çizildiği ve bilgi vermek amacıyla çizimdeki nesnelerin isimlendirildiği çizime ne denir?
    A) Kroki
    B) Kronoloji
    C) Harita
    D) GPS
    Cevap: A
  • 7) Ülkemizde hava olaylarını inceleyerek hava olayları hakkında bilgi veren kurum hangisidir?
    A) Meteroloji
    B) Gözlem evi
    C) Tübitak
    D) Tüik
    Cevap: A
  • 8) Karın büyük kütleler halinde yer değiştirmesi sonucu oluşan doğal afete ne denir?
    A) Deprem
    B) Sel
    C) Çığ
    D) Fırtına
    Cevap: C
  • 9) Yerkabuğunun içerisinde bulunan çatlaklardan dolayı hareket etmesi sonucu oluşan doğal afet hangisidir?
    A) Deprem
    B) Sel
    C) Çığ
    D) Fırtına
    Cevap: A
  • 10) İsmet İnönü ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Batı cephesinde savaşmıştır.
    B) Lozan görüşmelerine Türkiye'yi temsil etmiştir.
    C) İlk cumhurbaşkanıdır.
    D) İnönü savaşlarında komutanlık yapmıştır.
    Cevap: C
  • 11) Kurtuluş savaşında aşağıdaki devletlerden hangisi ile savaşmadık?
    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar
    Cevap: A
  • 12) Kurtuluş savaşında Güney cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?
    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar
    Cevap: D
  • 13) Kurtuluş savaşında Doğu cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?
    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar
    Cevap: C
  • 14) Kurtuluş savaşında Batı cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?
    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi ana yönlerden biri değildir?
    A) Kuzey
    B) Güney
    C) Güney doğu
    D) Batı
    Cevap: C
  • 16) Aşağıdakilerden hangisi yön bulmada kullanılan yöntemlerden biri değildir?
    A) Kutup yıldızı
    B) Pusula
    C) Ağaç yosunu
    D) Rüzgar yönü
    Cevap: D
  • 17) Kutup yıldızına doğru yol alan bir gemi hangi yöne doğru gidiyordur?
    A) Doğu
    B) Batı
    C) Kuzey
    D) Güney
    Cevap: C
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi beşeri unsur değildir?
    A) Köprü
    B) Okul
    C) Gölet
    D) Baraj
    Cevap: C
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi doğal unsur değildir?
    A) Park
    B) Dağ
    C) Orman
    D) Deniz
    Cevap: A
  • 20) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Tüm toplumlar aynı kültür altındadır.
    B) Kültür toplumu oluşturan ve bir arada tutan bir yapıdır.
    C) Her toplumun kendine has kültürü vardır.
    D) Toplumlar arası kültür alış verişi bulunmaktadır.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder