...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Ülkemizde hava olaylarını inceleyerek hava olayları hakkında bilgi veren kurum hangisidir?

    A) Meteroloji
    B) Gözlem evi
    C) Tübitak
    D) Tüik

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Tüm toplumlar aynı kültür altındadır.
    B) Kültür toplumu oluşturan ve bir arada tutan bir yapıdır.
    C) Her toplumun kendine has kültürü vardır.
    D) Toplumlar arası kültür alış verişi bulunmaktadır.

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi doğal unsur değildir?

    A) Park
    B) Dağ
    C) Orman
    D) Deniz

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi ana yönlerden biri değildir?

    A) Kuzey
    B) Güney
    C) Güney doğu
    D) Batı

    Cevap: C

  • 5) Kurtuluş savaşında Doğu cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar

    Cevap: C

  • 6) Kurtuluş savaşında Güney cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen doğal afetlerden hangisi ülkemizde görülmez?

    A) Sel
    B) Çığ
    C) Deprem
    D) Volkan patlaması

    Cevap: D

  • 8) Kurtuluş savaşında aşağıdaki devletlerden hangisi ile savaşmadık?

    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar

    Cevap: A

  • 9) Mücadele döneminde İzmir'i işgale gelen devlet hangisidir?

    A) İngiltere
    B) Amerika
    C) Yunanistan
    D) Bulgaristan

    Cevap: C

  • 10) Karın büyük kütleler halinde yer değiştirmesi sonucu oluşan doğal afete ne denir?

    A) Deprem
    B) Sel
    C) Çığ
    D) Fırtına

    Cevap: C

  • 11) Bir soy ağacı oluşturmak isteyen Eren aşağıdakilerden hangisine soy ağacında yer vermez?

    A) Büyük babası
    B) Kardeşi
    C) Amcası
    D) Arkadaşı

    Cevap: D

  • 12) Kutup yıldızına doğru yol alan bir gemi hangi yöne doğru gidiyordur?

    A) Doğu
    B) Batı
    C) Kuzey
    D) Güney

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi beşeri unsur değildir?

    A) Köprü
    B) Okul
    C) Gölet
    D) Baraj

    Cevap: C

  • 14) Yerkabuğunun içerisinde bulunan çatlaklardan dolayı hareket etmesi sonucu oluşan doğal afet hangisidir?

    A) Deprem
    B) Sel
    C) Çığ
    D) Fırtına

    Cevap: A

  • 15) Belirli bir mekanın üsten görünümünün çizildiği ve bilgi vermek amacıyla çizimdeki nesnelerin isimlendirildiği çizime ne denir?

    A) Kroki
    B) Kronoloji
    C) Harita
    D) GPS

    Cevap: A

  • 16) Kurtuluş savaşında ilk başarıyı sağlayan ve doğu cephesi komutanı ................................. 'dir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) M. Kemal Atatürk
    B) İsmet İnönü
    C) Kazım Karabekir
    D) Rauf Denktaş

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde en çok can kaybına yol açan doğal afettir?

    A) Sel
    B) Çığ
    C) Deprem
    D) Fırtına

    Cevap: C

  • 18) İsmet İnönü ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Batı cephesinde savaşmıştır.
    B) Lozan görüşmelerine Türkiye'yi temsil etmiştir.
    C) İlk cumhurbaşkanıdır.
    D) İnönü savaşlarında komutanlık yapmıştır.

    Cevap: C

  • 19) Kurtuluş savaşında Batı cephesinde hangi devlet ile savaşılmıştır?

    A) İtalya
    B) Yunanistan
    C) Ermeniler
    D) Fransızlar

    Cevap: B

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi yön bulmada kullanılan yöntemlerden biri değildir?

    A) Kutup yıldızı
    B) Pusula
    C) Ağaç yosunu
    D) Rüzgar yönü

    Cevap: D




  • Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.