...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Bilgisayar Bilimi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Girilen sayıya kadar 1 den başlayarak tüm sayıların toplamını veren programın sözde kodunu aşağıya yazınız.

    1. Başla.
    2. Oku .........
    3. ..............................
    4. ..........
    5.i++
    6. Yaz ........
    7. Bitir.

    Cevap: 2:sayi --- 3: for(i=1; i

  • 2) Klavyeden girilen bir sayının küpünü alan ve ekrana yazdıran programın aşağıda verilen akış şemasını doldurunuz.



    Cevap: oku sayi --- sayi = sayi * sayi * sayi ---- yaz sayi ---- bitir

  • 3) Bir kenarı verilen karenin; çevresini ve alanını hesaplayan programın algoritmasını yazınız.

    1. Başla
    2. oku ................
    3. çevre = ...................
    4. alan = ...................
    5. yaz ...............
    6. yaz .................
    7. ..............

    Cevap: 2: kenar ---- 3: kenar * 4 --- 4: kenar * kenar ------ 5: çevre ---- 6: alan ---- 7: Bitir

  • 4) Klavyeden girilen bir sayının tek mi çift mi olduğunu bulan programın sözde kodunu aşağıya yazınız.

    1. Başla.
    2. Oku .........
    3. ..............................
    4. Yaz Çift
    5. .........
    6. Yaz ........
    7. Bitir.

    Cevap: 2: Sayi --- 3: if(sayi % 2 == 0) then ----- 5: Else ---- 6: Tek

  • 5) Klavyeden girilen kişinin yaşına göre çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı olarak ekrana yazdıran programın sözde kodunu aşağıya yazınız.
    0 - 5 : çocuk
    6 - 18 - genç
    18 - 50 - yetişkin
    50 + : yaşlı

    1. Başla
    2. oku .....
    3. if( yas > 0 and ............) then
    4. yaz .............
    5. else if ( yas> 5 and yas ............) then
    6. ....................
    7. else if (yas ........... and yas < 50) then
    8. .......................
    9. else 
    10 ........................
    11. Bitir

    Cevap: 2: yas --- 3: yas < 5 ---- 4: çocuk ---- 5: yas < 18 ...............6: genç ---- 7: > 18 ---- 8: yaz yetişkin ---- 10: yaz yaşlı

  • 6) Klavyeden girilen iki sayıyı karşılaştırıp büyük olanı yazdıran programın aşağıda verilen akış şemasında boş bırakılan yerleri doldurunuz.



    Cevap: oku sayi1, sayi2 --- if (sayi1 > sayi2) ---- Büyük sayı: sayi2 ---- Bitir

  • 7) 1'den 100 kadar olan sayılardan çift olanları yazdıran programın sözde kodunu aşağıya yazınız.

    1. Başla
    2. ......................
    3. if ( ...............)
    4. Yaz i
    5 ...................
    6. ......................

    Cevap: 2: for(i=1;i

  • 8) Klavyeden girilen bir ürünün fiyatının KDV'sini hesaplayan programın akış diyagramını doldurunuz.  (KDV yüzde 18 alınacak.)



    Cevap: oku fiyat ---- yeniFiyat = fiayt + (fiyat * 18 / 100) ----- yaz yeniFiyat ---- Bitir

  • 9) Klavyeden girilen bir öğrencinin notuna göre öğrencinin notunu A, B, C, D ve E olarak nitelendiren programın sözde kodunu yazınız.
    0 - 40 : E
    40 - 50 : D
    50 - 65 : C
    65 - 80 : B
    80 - 100 : A

    1. Başla
    2. oku not
    3. if ( ..........................) then
    4. yaz ...............
    5. else if ( ............................) then
    6. ...............
    7. ..............................................
    8. yaz ..........
    9. else if ( not > 65 and not < 80) then 
    10. .............
    11. else 
    12. ...............
    13. ....................

    Cevap: 3: not > 0 and not < 40 ----- 4 : E ----- 5: not > 40 and not < 50 ------ 6: yaz D ------- 7: else if ( not > 50 and not < 65) then --------- 8: C ------ 10: yaz B ---- 12: yaz A ---- 13: Bitir

  • 10) Klavyeden girilen bir sayının yine klavyeden girilen değer kadar üssünü alan programın algoritmasını aşağıya yazınız.

    1. Başla
    2. oku .......................
    3. yeniSayi = 1
    4. for (..................................)
    5. yeniSayi = ....................
    6. i++
    7. yaz ..................
    8. Bitir 

    Cevap: 2: sayi, us ----- 4: i = 1; i




  • Bilgisayar Bilimi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.