Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 7. Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 1. Dönem 2. Sınav [15]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi tabloda satır ekleme tagidir?

    A) <tr>
    B) <td>
    C) <tl>
    D) <tk>

    Cevap: A

  • 2)



    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi tabloda hücre ekleme tagidir?

    A) <tr>
    B) <td>
    C) <tl>
    D) <tk>

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdaki taglerden hangisinin yazımı yanlıştır?

    A) <font size ="4"> yazı </font>
    B) <a href ="www.google.com" > Google </a>
    C) <p />
    D) <body> ......</body>

    Cevap: C

  • 5) Scratch programında hazırlanan çalışmaları kaydetmek için hangi menü kullanılır?
    A) Dosya > Kaydet
    B) Düzenle > Bir adımlık kurulum
    C) Dosya > Yeni
    D) Paylaş > Bu projeyi internette paylaş
    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi tablonun çerçevesinin kalınlığını 5 olarak ayarlar?

    A) <table cellpading = "5">
    B) <table aligng = " 5>
    C) <table border = "5">
    D) <table size = "5">

    Cevap: C

  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi bir <a> taginde linkin gideceği sayfayı belirler?

    A) target

    B) blank
    C) scr
    D) href

    Cevap: D

  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisi linke tıklanıldığında sayfayı yeni pencerede açar?

    A) _blank

    B) _parent
    C) _self
    D) _top

    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi linke tıklanıldığında sayfayı aynı sayfada açar?

    A) _blank

    B) _parent
    C) _self
    D) _top

    Cevap: C

  • 10)



    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.