...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)



    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen komutları örnekteki gibi açıklamaları ile eşleştirirniz.





    Cevap:

  • 3) Verilen şekilde karakterin C harfini çize bilmesi için sırasıyla 1 ve 2 yazan yerlere hangisi gelmelidir?



    A) ileriye - 90
    B) ileriye - 30
    C) geriye doğru - 90
    D) geriye doğru - 30

    Cevap: C

  • 4)



    Cevap: B

  • 5)



    Cevap: D

  • 6) Aşağıda verilen şekilde mor çiçekte oyun çalıştırıldığında bir veya sıfır nektar bulunmaktadır. 
    Arının mor çiçekte nektar varsa nektarı alabilmesi 1 ve 2 numaralı yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?


    A) "=" ve "nektar al"
    B) "<" ve "nektar al"
    C) ">" ve "ilerle"
    D) "=" ve "ilerle"

    Cevap: A

  • 7) Verilen şekilde arının nektar alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: C

  • 8) Yandaki kod bloğuna göre karakterimizin nasıl hareket edeceğini anlatınız.



    Cevap:

  • 9)



    Cevap: C

  • 10) Verilen şekilde karakterin istenilen şekli çizmesi için soru işareti ile gösterilen yere kaç gelmelidir?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 11)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları ve balı alabilmesi için sırasıyla 1 ve 2 numaralı yerlere hangisi gelmelidir?

    A) 5 -- Sağa dön
    B) 5 -- İlerle
    C) 4 -- Sola dön
    D) 5 -- Bal yap

    Cevap: B

  • 12)



    Cevap:

  • 13)



    Cevap: B

  • 14)



    Cevap:

  • 15)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları alabilmesi için sırasıyla 1, 2 ve 3 numaralı yerlere hangisi gelmelidir?

    A) İlerle -- Nektar al -- Sağa dön
    B) Sola dön -- İlerle -- Nektar al
    C) İlerle -- Sağa dön -- Nektar al
    D) İlerle -- Nektar al -- Nektar al

    Cevap: A

  • 16) Şekilde arının nektarı alabilmesi için 1 ve 2 numaralı yerlere sırası ile hangisi gelmelidir?

    A) 4 - Nektar al
    B) 2 - Nektar al
    C) 5 - ilerle
    D) 4 - sağa dön

    Cevap: C

  • 17) Aşağıda verilen şekilde mor çiçekte oyun çalıştırıldığında bir veya sıfır nektar bulunmaktadır. 
    Arının mor çiçekte nektar varsa nektarı alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi koşul komutudur?





    Cevap: D

  • 19) Arının nektar alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 20)

    Cevap:




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.