...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)


    Cevap: B
  • 2)


    Cevap:
  • 3)


    Cevap:
  • 4)


    Cevap: C
  • 5)


    Cevap: A
  • 6)


    Cevap: D
  • 7) Yandaki kod bloğuna göre karakterimizin nasıl hareket edeceğini anlatınız.


    Cevap:
  • 8)


    Cevap: B
  • 9) Arının nektar alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 10) Verilen şekilde arının nektar alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C
  • 11) Şekilde arının nektarı alabilmesi için 1 ve 2 numaralı yerlere sırası ile hangisi gelmelidir?
    A) 4 - Nektar al
    B) 2 - Nektar al
    C) 5 - ilerle
    D) 4 - sağa dön
    Cevap: C
  • 12) Verilen şekilde karakterin C harfini çize bilmesi için sırasıyla 1 ve 2 yazan yerlere hangisi gelmelidir?


    A) ileriye - 90
    B) ileriye - 30
    C) geriye doğru - 90
    D) geriye doğru - 30
    Cevap: C
  • 13) Verilen şekilde karakterin istenilen şekli çizmesi için soru işareti ile gösterilen yere kaç gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 14) Aşağıda verilen şekilde mor çiçekte oyun çalıştırıldığında bir veya sıfır nektar bulunmaktadır. 
    Arının mor çiçekte nektar varsa nektarı alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3
    Cevap: B
  • 15) Aşağıda verilen şekilde mor çiçekte oyun çalıştırıldığında bir veya sıfır nektar bulunmaktadır. 
    Arının mor çiçekte nektar varsa nektarı alabilmesi 1 ve 2 numaralı yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) "=" ve "nektar al"
    B) "<" ve "nektar al"
    C) ">" ve "ilerle"
    D) "=" ve "ilerle"
    Cevap: A
  • 16)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları alabilmesi için sırasıyla 1, 2 ve 3 numaralı yerlere hangisi gelmelidir?
    A) İlerle -- Nektar al -- Sağa dön
    B) Sola dön -- İlerle -- Nektar al
    C) İlerle -- Sağa dön -- Nektar al
    D) İlerle -- Nektar al -- Nektar al
    Cevap: A
  • 17)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları ve balı alabilmesi için sırasıyla 1 ve 2 numaralı yerlere hangisi gelmelidir?
    A) 5 -- Sağa dön
    B) 5 -- İlerle
    C) 4 -- Sola dön
    D) 5 -- Bal yap
    Cevap: B
  • 18) Aşağıda verilen komutları örnekteki gibi açıklamaları ile eşleştirirniz.



    Cevap:
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi koşul komutudur?



    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder