...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi kalemin rengin ayarlamamızı sağlar?



    Cevap: A

  • 2)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında 2 saniye boyunca hangisini yazar?

    A) 1
    B) 5
    C) 12
    D) 14

    Cevap: D

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi verilen iki sayının çarpımını bize verir?





    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi önceden yazılmış veya çizilmişleri temizlememizi sağlar?



    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi şekli çizer?


    A) Kare
    B) Üçgen
    C) Daire
    D) Yamuk

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi şekli çizer?


    A) Kare
    B) Üçgen
    C) Daire
    D) Yamuk

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi bir bölme işleminde kalanı verir?






    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi şekli çizer?


    A) Kare
    B) Üçgen
    C) Daire
    D) Yamuk

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdaki menülerden hangisi değişken oluşturmamızı sağlar?

    A) Veri
    B) İşlem
    C) Kontrol
    D) Algılama

    Cevap: A

  • 10)


    Verilen blog çalıştırıldığında 2 saniye boyunca bize hangi harfi gösterir?

    A) B
    B) i
    C) Ş
    D) m

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi karakterin üzerine tıklandığında karakterin 10 adım ileri gitmesini sağlar?





    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sayı görülmez?


    A) 3
    B) 6
    C) 9
    D) 11

    Cevap: D

  • 13)

    Yukarıda verilen kod bloğundan yola çıkılarak iki sayının toplamının 11 eşit olduğunda ekrana 2 saniye boyunca sayi değişkeninin yazıdırılması istenmektedir.
    Buna göre kod bloglarının sıralaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 2, 1, 4, 3
    B) 1, 4, 2, 3
    C) 4, 1, 3, 2
    D) 2, 4, 3, 1

    Cevap: A

  • 14)

    Verilen blog çalıştırıldığında hangisini verir?

    A) 2 saniye boyunca KÜÇÜK yazısı gözükür.
    B) 2 saniye boyunca BÜYÜK yazısı gözükür.
    C) 2 saniye boyunca KÜÇÜK daha sonra BÜYÜK yazısı gözükür.
    D) Hiçbir yazı gözükmez.


    Cevap: A

  • 15)



    Cevap: A




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.