...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen işlem piramidinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 20
    B) 29
    C) 31
    D) 37

    Cevap: D

  • 2)

    Verilen şekilde sırasıyla a,b ve c ile gösterilen yerlere hangi şekiller gelmelidir?

    A) koyu kare, açık yıldı, açık kare
    B) koyu yıldız, koyu kare, açık yıldız
    C) açık kare, açık yıldız, koyu kare
    D) açık yıldız, açık kare, koyu yıldız

    Cevap: B

  • 3)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 10
    B) 12
    C) 14
    D) 16

    Cevap: B

  • 4)

    Verilen şekli kurallarına uygun doldurunuz. 
    Şekli doldurduğunuzda a + b + c toplamı hangisi olur?

    A) 5.30
    B) 5.90
    C) 6.42
    D) 6.65

    Cevap: D

  • 5)

    Verilen işlem piramidinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 21
    B) 22
    C) 23
    D) 24

    Cevap: C

  • 6)

    Verilen şekli kurallarına uygun olarak olması gereken şekilleri çiziniz.. 
    Şekli doldurduğunuzda sırasıyla a,b ve c ile gösterilen yerlere hangi şekiller gelmelidir?

    A) üçgen, kare, çember
    B) kare, üçgen, çember
    C) çember, kare, üçgen
    D) üçgen, çember, kare

    Cevap: A

  • 7)

    Verilen örüntüde hangi sayı örüntüyü bozmaktadır?

    A) 12
    B) 22
    C) 78
    D) 90

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen şekli kurallarına uygun doldurunuz. 
    Şekli doldurduğunuzda a + b + c toplamı hangisi olur?

    A) 18
    B) 21
    C) 27
    D) 32

    Cevap: C

  • 9)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 18
    B) 20
    C) 22
    D) 24

    Cevap: D

  • 10)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: C




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.