...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi namazın içindeki farzlardan biri değildir?

    A) Niyet
    B) Kıraat
    C) Rukü
    D) Sücüd

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi farz namazı değildir?

    A) Cenaze namazı
    B) Cuma namazı
    C) Sabah namazı
    D) Yatsı namazı

    Cevap: A

  • 3) Setr-i Avret ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Namazan içindeki şartlardandır.
    C) Namazı kılacak kişinin vücudunu örtmesidir.
    B) Erkekler için en az göbek ilk diz kapağı arası örtülmelidir.
    D) Kadınlar için yüz, el ve ayaklar haricinde vücudun her tarafının örtülmesidir.

    Cevap: A

  • 4) Namazı kıldıktan sonra "Ettehüyyatü" okuyacak kadar okumak anlamına gelen şart hangisidir?



    A) Necasetten Taharet
    B) Hadesten Taharet
    C) İstikbal-i Kıble
    D) Ka'de-i Ahire

    Cevap: D

  • 5) .................. dinin direğidir.
    Yukarıda verilen hadiste boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

    A) Hac
    B) Namaz
    C) Zekat
    D) Oruç

    Cevap: B

  • 6) Namaz ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Kulun hesaba çekileceği ilk ibadettir.
    B) Günde beş vakit farz namazı vardır.
    C) Çocuk veya yetişkin herkes sorumludur.
    D) Farz namazları haricinde sünnet namazları da vardır.

    Cevap: C

  • 7) Aşağıda verilen namaz şartı ve açıklaması eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Rükü : Namazda eğilmek
    B) Kıyam: Namaza başlarken tekbir almak
    C) Kıraat: Ayaktayken sure okumak.
    D) Sücud: Ruküdan sonra ayaklar, dizler ve ellerle beraber alnı yere koymak.

    Cevap: B

  • 8) Allah insanları hangi sebepten dolayı yaratmıştır?

    A) Yeryüzüne yerleşsinler diye
    B) Savaş çıkarsınlar diye
    C) Allah'a ibadet etsinler diye
    D) Çok para kazansınlar diye

    Cevap: C

  • 9) Dünyada yaratılan tüm varlıklar içerisinde neden sadece insanlar yaptıkları davranışlardan sorumlu tutulmuştur?

    A) Yürüyebildikleri için.
    B) Konuşabildikleri için.
    C) Düşünüp karar verebildikleri için.
    D) Kendi yiyeceklerini bulabildikleri için.

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi farz namazıdır?

    A) Bayram namazı
    B) Teravih namazı
    C) Akşam namazı
    D) Vitir namazı

    Cevap: C

  • 11) İslam'a geçmek isteyen biri aşağıdakilerden hangisini ilk olarak dile getirmelidir?

    A) Kelimei Şehadet
    B) Nas suresi
    C) Fatiha
    D) Ayetel Kürsi

    Cevap: A

  • 12) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Namazın 12 tane şartı vardır.
    B) Namazın kabul olması için şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
    C) Namazın 6 tane içten 6 tane de dıştan farzı vardır.
    D) Namazın şartları yalnızca erkekler tarafından yerine getirilmelidir.

    Cevap: D

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki farzlardan biri değildir?

    A) Setr-i Avret
    B) İstikbal-i Kıble
    C) Necasetten Teharet
    D) İftitah Tekbiri

    Cevap: D

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi farz olan günlük beş vakit namazlardan biri değildir?

    A) İkindi
    B) Öğle
    C) Akşam
    D) Vitir

    Cevap: D

  • 15) Namazın kıbleye dönerek kılınması anlamına gelmektedir.
    Yukarıda açıklaması verilen namaz şartı hangisidir?

    A) Necasetten Taharet
    B) Hadesten Taharet
    C) İstikbal-i Kıble
    D) Ka'de-i Ahire

    Cevap: C

  • 16) "Ey Allah'ın kulları! Hepiniz ................. olunuz."
    Yukarıda verilen hadiste boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

    A) kardeş
    B) arkadaş
    C) düşman
    D) rekabetçi

    Cevap: A

  • 17) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Yaratılan ilk insan Hz.Adem'dir.
    B) Hz. Muhammed (s.a.v) ilk peygamberdir.
    C) Allah Hz. Adem'i çamurdan yaratmıştır.
    D) Hz. Adem insanlığın atasıdır.

    Cevap: B

  • 18) Kelime-i Şehadet ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) İslam'a giriş cümlesidir.
    B) Allah'ın yaratıcı ve bir olduğu tasdik edilir.
    C) Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu tasdik edilir.
    D) Hz. Adem'in Allah'ın ilk peygamberi olduğu tasdik edilir.

    Cevap: D

  • 19) Namazın kendi vakitleri içerisinde kılınması anlamına gelen şart hangisidir?

    A) Vakit
    B) Niyet
    C) Kıyam
    D) Rüku

    Cevap: A

  • 20) Namaz kılacak kişinin bedeninde, üzerindeki elbisede ve namaz kılacağı yerde bulunan pisliklerin temizlenmesi anlamına gelen namaz farzı hangisidir?

    A) Necasetten Taharet
    B) Hadesten Taharet
    C) İstikbal-i Kıble
    D) Ka'de-i Ahire

    Cevap: A




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.