...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerinden biri değildir?

    A) Alt geçit
    B) Kavşak
    C) Yaya geçidi
    D) Okul geçidi

    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Trafik işaretlerine zarar vermek suçtur.
    B) Trafik işaretlerine zarar veren kişilerin uyarılması gerekmektedir.



    C) Trafik cihazlarının korunması sağlık bakanlığı tarafından yapılmaktadır.
    D) Trafik işaret ve cihazlarının kullanılması ve korunması kişinin de  sorumluluğu içerisindedir.

    Cevap: C

  • 3) Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yayalar için ayrılan yollara ne denir?

    A) Kavşak
    B) Banket
    C) Cadde
    D) Otoban

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin en önemli unsurudur?

    A) İnsan
    B) Araç
    C) Hayvan
    D) Okul

    Cevap: A

  • 5) Ehliyet almak isteyen bir bireyin sürücü kursuna başvurduğunda kursta aldığı eğitim hangisi tarafından verilir?

    A) İçişleri Bakanlığı
    B) Dışişleri Bakanlığı
    C) Milli Eğitim Bakanlığı
    D) Sağlık Bakanlığı

    Cevap: C

  • 6) Trafikte herhangi bir aracı kullanmakta olan insana ne denir?

    A) Yaya
    B) Şoför
    C) Yolcu
    D) Trafik görevlisi

    Cevap: B

  • 7) Trafiğin akışını ve trafikte düzenin sağlanması hangisi tarafından sağlanır?

    A) Kara yolu kurumu
    B) Trafik polisi
    C) Muhtar
    D) Vali

    Cevap: B

  • 8) Trafikte taşıtları kullanan insanlara genel olarak verilen isim hangisidir?

    A) Yolcu
    B) Şoför
    C) Vatman
    D) Kaptan

    Cevap: B

  • 9) Okul önlerinden bulunan ve karşıdan karşıya geçmeyi sağlayan güvenli geçiş yolu hangisidir?

    A) Üst geçit
    B) Alt geçit
    C) Yaya geçidi
    D) Okul geçidi

    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin unsurlarından biri değildir?

    A) İnsan
    B) Araç
    C) Hayvan
    D) Okul

    Cevap: D

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahip araçlardan biri değildir?

    A) İtfaiye
    B) Ambulans
    C) Kato
    D) Polis

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Ulaşımda her zaman en kısa yolu seçmeliyiz.
    B) Karşıdan karşıya geçerken güvenli geçişleri kullanmalıyız.
    C) Trafik kurallarına uyulması can ve mal kaybını önler.
    D) Bize en yakın güvenli geçiş yerlerini kullanmalıyız.

    Cevap: A

  • 13) Trafiğin akışını kesmemek için araç yolunun altından yapılan güvenli geçiş aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Üst geçit
    B) Alt geçit
    C) Yaya geçidi
    D) Yan geçit

    Cevap: B

  • 14) Şehir içi ulaşımlarda hangisini yapmak hem trafik kazalarını azaltırken hem de doğaya daha az zarar verir?

    A) Toplu taşıma araçlarını kullanmak
    B) Şahsi aracı kullanmak
    C) Arkadaşın aracını kullanmak
    D) Taksi kullanmak

    Cevap: A

  • 15) Aracı kullanmayan ancak araç içerisinde seyahat eden insanlara trafikte ne denir?

    A) Yaya
    B) Şoför
    C) Yolcu
    D) Trafik görevlisi

    Cevap: C

  • 16) Geçiş üstünlüğü ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Trafikteki tüm araçlar tarafından sahip olunan bir haktır.
    B) Acil durumlarda kullanılan bir haktır.
    C) İtfaiye ve ambulans bu hakka sahiptir.
    D) Diğer araçların bu hakkı kullanan araçlara yol vermesi gerekmektedir.

    Cevap: A

  • 17) Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?

    A) Kaptan - Gemi
    B) Vatman - Otobüs
    C) Makinist - Tren
    D) Pilot - Uçak

    Cevap: B

  • 18) Bisiklet ve bisiklet sürücüleri için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Bisiklet yolu kullanılmalıdır.
    B) Kask, dizlik gibi gerekli önlemler alınmalıdır.
    C) Kaldırımın sol tarafı kullanılmalıdır.
    D) Motorsuz araçlardandır.

    Cevap: C

  • 19) Okuldan çıkan Eren eve dönüş yolunda aşağıdakilerden hangisini kullanırsa doğru yolu kullanmış olmaz?

    A) Kaldırımın solundan giderse
    B) Okul geçidi ve alt geçidi kullanırsa
    C) En kısa yolu kullanırsa
    D) Güvenli geçiş yerlerini kullanırsa

    Cevap: C

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi motorsuz taşıtlar için en az güvenli yerdir?

    A) Parklar
    B) Okul bahçesi
    C) Boş arsa
    D) Cadde

    Cevap: D




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.