...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Doğal ışık kaynakları insan müdehalesi olmadan olan ışık kaynaklarıdır.
    B) Yapay ışık kaynakları yalnızca geceleri gözükür.
    C) Işık kaynakları nesneleri görebilmemiz için şarttır.

    Cevap: B

  • 2) Işık için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Oluşabilmesi için bir kaynağa ihtiyacı vardır.
    B) Boşlukta ilerlemez.
    C) Doğrusal ilerler.

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi sıvı maddelere örnek değildir?

    A) Çay
    B) İçme suyu
    C) Buz

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisini koku duyumuzla ayırt edebiliriz?

    A) Bir yemeğin kokusunu
    B) Elmanın tadını
    C) Taşın sertliğini

    Cevap: A

  • 5) Sıvı maddelerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Akışkandırlar
    B) Bulundukları kabın şeklini alırlar
    C) Settirler

    Cevap: C

  • 6) Ses ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Tek yönlü ilerler.
    B) Ses olabilmesi için ses kaynağı şarttır.
    C) Ses dalgalar halinde ilerler.

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi gaz halindeki maddelere örnek değildir?

    A) Su buharı
    B) Oksijen
    C) Civa

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi doğal ışık kaynağı değildir?

    A) Güneş
    B) Yıldırım
    C) Lamba

    Cevap: C

  • 9) Doğada maddenin kaç hali vardır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen maddelerden hangisi bulunduğu kabın şeklini alır?

    A) Çakıl taşı
    B) Kitap
    C) Kahve

    Cevap: C

  • 11) Kışın araba lastiklerinin kaymaması için lastiklerin ........................ olması gerekmektedir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) pürüzlü
    B) yumuşak
    C) sert

    Cevap: A

  • 12) Bir maddenin yüzeyinin pürüzlü olup olmadığını hangi duyu organımızla algılayamayız?

    A) Göz
    B) Dokunma
    C) Koklama

    Cevap: C

  • 13)
    I. Katı
    II. Sıvı
    III. Gaz
    Yukarı verilenlerden hangisi veya hangileri maddenin hallerindendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

    A) Televizyon
    B) Pano
    C) Led lamba

    Cevap: B

  • 15) Görme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Göz duyu organımızla olur.
    B) Işık gerekli değildir.
    C) Cismin dış yüzeyi görünür.

    Cevap: B

  • 16) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bütün maddeler akışkandır.
    B) Doğadaki her cisim maddedir.
    C) Işık bir maddedir.

    Cevap: C

  • 17) Aşağıda verilenlerden hangisi maddenin gaz hali için doğru değildir?

    A) Bulunduğu kabın şeklini alır.
    B) Akışkandırlar
    C) Belirli bir şekilleri vardır.

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynağı değildir?

    A) Florasan
    B) Mum
    C) Yıldız

    Cevap: C

  • 19) Işık kaynağının tanımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Kendine gelen ışığı yansıtan
    B) Çevresine kendine ışık yayan
    C) Çevresinden gelen ışığı sömüren

    Cevap: B

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi katı maddelere örnek değildir?

    A) Meyve suyu
    B) Ağaç
    C) Defter

    Cevap: A




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.