Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 2. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Sınav [9]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Boya kalemlerim sende mi
    B) Çok uykum olduğu için uyudum
    C) Beni dikkatlice dinle

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmemelidir?

    A) Bunlar senin mi
    B) Akşam kar yağacak
    C) Dün ne yaptın 

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdaki kelimelerden hangisinin yazımı doğrudur?

    A) sahat
    B) üçgen
    C) sıpor

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi alfabemizin dokuzuncu harfidir?

    A) H
    B) G
    C) F

    Cevap: A

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi çoğul değildir?

    A) Sular
    B) Arkadaşlar
    C) Kitaplar

    Cevap: A

  • 6) Aşağıda verilen cümlelerden hangisi bize soru sormaktadır?

    A) Kalemini yanına almayı unutma
    B) Kitabını yine mi unutun
    C) Seni öğretmenine diyeceğim

    Cevap: B

  • 7) Arkadaşınla hala küs müsün ( )
    Yukarıda verilen cümlenin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?

    A) Nokta
    B) Soru işareti
    C) Ünlem

    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) ça-lış-mak
    B) or-man-lık
    C) mut-suzl-uk

    Cevap: C

  • 9) Dereler kelimesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Çoğul eki almıştır.
    B) Birden fazla nesneyi temsil eder
    C) Alfabemizin ikinci harfi ile başlar

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine doğru olarak ayrılmıştır?

    A) di-na-zor
    B) bu-kal-em-un
    C) ti-m-sa-h

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir cümledir?

    A) Dişlerimi fırçalamadım
    B) Çantamı hazırladım
    C) Akşam uyuyamadım

    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine doğru olarak ayrılmıştır?

    A) sı-nav-lar
    B) ser-best-lik
    C) ka-le-mc-i

    Cevap: A

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi birden fazla varlığı belirtmektedir?

    A) Kalem
    B) Ev
    C) Arabalar

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi çoğuldur?

    A) Televizyon
    B) Akıllı tahta
    C) Kağıtlar

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi alfabemizin yedinci harfi ile başlar?

    A) Erik
    B) Fırtına
    C) Hasan

    Cevap: B

  • 16) Aşağıdakilerden hangisinin hece sayısı diğerlerine göre daha fazladır?

    A) Sabahlık
    B) Domates
    C) Gözlükçülük

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi sözlükte diğerlerine göre sonda bulunur?

    A) Dere
    B) Fistan
    C) Ekşi

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi çoğul değildir?

    A) Daire
    B) Sözcükler
    C) Sorular

    Cevap: A

  • 19) Aşağıdaki kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?

    A) Tiren
    B) Futbol
    C) Otobüs

    Cevap: A

  • 20) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) pa-pat-ya
    B) g-ül
    C) san-dal-ye

    Cevap: B




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.