...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen toplama işlemlerini üzerinde yapınız.

    Cevap: 17 -- 12
  • 2) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini üzerinde yapınız.

    Cevap: 3 -- 11
  • 3) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini üzerinde yapınız.

    Cevap: 2 -- 3
  • 4) Beş onluk iki birlik sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 52
    B) 25
    C) 21
    Cevap: A
  • 5) Bir onluk yedi birlik sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 71
    B) 17
    C) 12
    Cevap: B
  • 6) İki onluk altı birlik sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 62
    B) 22
    C) 26
    Cevap: C
  • 7) 10 sayısının açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bir onluk
    B) Bir birlik
    C) Bir onluk bir birlik
    Cevap: A
  • 8) 23 sayısının açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İki onluk üç birlik
    B) Üç onluk iki onluk
    C) Üç onluk iki birlik
    Cevap: A
  • 9) 1, 3, 5, 7, ?  verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) 13
    B) 11
    C) 9
    Cevap: C
  • 10) 20, 18, 16, 14, 12, ?, 8, 6  verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) 11
    B) 10
    C) 7
    Cevap: B
  • 11) 6, 12, 18, 24, ?, 36  verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) 28
    B) 30
    C) 32
    Cevap: B
  • 12) 50, 40, 30, ?, 10, 0  verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) 15
    B) 25
    C) 20
    Cevap: C
  • 13) Aşağıda verilen saati 12:45 olacak şekilde çiziniz.




    Cevap:
  • 14) Aşağıda verilen saati 02:05 olacak şekilde çiziniz.




    Cevap:
  • 15) Dün günlerden pazar isi bugün hangi gündür?
    A) Salı
    B) Çarşamba
    C) Pazartesi
    Cevap: C
  • 16) Yarın cumartesi isi bugün hangi gündür?
    A) Cuma
    B) Perşembe
    C) Salı
    Cevap: A
  • 17) Dün salı is yarın hangi gündür?
    A) Cuma
    B) Perşembe
    C) Salı
    Cevap: B
  • 18) Aşağıda verilen toplama işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A) 2 + 5 = 7
    B) 3 + 3 = 9
    C) 2 + 2 = 4
    Cevap: B
  • 19) Aşağıda verilen toplama işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A) 4 + 5 = 7
    B) 6 + 3 = 9
    C) 1 + 3 = 4
    Cevap: A
  • 20) Aşağıda verilen toplama işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A) 9 + 5 = 14
    B) 15 + 3 = 18
    C) 11 + 6 = 16
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Matematik Dersi 1. Dönem 2. Sınav Karışık Orta 2018-12-17
1.sınıf matematik 1.dönem 2.değerlendirme, yan yana ve alt alta toplama işlemi, çıkarma işlemi, ritmik sayılar, saatler, genel değerlendirme [1]