...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Lily: Excuse me! …………………………?
    Daniel: Look over there, opposite the pharmacy.

    a) Do you visit the museum
    b) What do you do in the evenings
    c) How can I get to the bakery
    d) Where do you go in the afternoon
    Cevap: C
  • 2) Hi! I am Roy. I’m from Italia. I can speak …………………. And English.
    a) Turkish
    b) German
    c) English
    d) Italian
    Cevap: D
  • 3) Go along this road, _____ left.
    a.go
    b.look
    c.turn
    d.come
    Cevap: C
  • 4) A:_______________________?
    B:It is Ankara.

    a. Where is Ankara
    b. What is the capital city of Turkey?
    c. What is the capital city of Greece?
    d. Is Ankara the capital city of Turkey?
    Cevap: CB
  • 5) Which lesson is it?
    A.Turkish
    B.Maths
    C.P.E.
    D.Art
    Cevap: B
  • 6) What does he like?

    A.Blind man’s buff
    B.Hide and seek
    C.Origami
    D.Chess
    Cevap: D
  • 7) What are they doing?

    A)they are playing chinese whisper
    B)they are playing chess
    C)they are playing ball.
    D)they are skipping rope.
    Cevap: A
  • 8) Monday, …… ,Wednesday. Boşluğa ne gelir?
    a) Sunday
    b) Friday
    c) Saturday
    d)Tuesday
    Cevap: D
  • 9) What is Tom doing?

    A)He is playing computer games.
    B)He is watching TV
    C)He is listening to music.
    D) He is reading a book
    Cevap: D
  • 10) I am bored. Let’s play ……………………………
    a) board
    b) drawing
    c) checkers
    d) music
    Cevap: D
  • 11) Boşluklara HAVE GOT yada HAS GOT yazınız
    1-I ........................................a cat.

    2-Tom...................................... a sister.

    3-My mother .............................................two children.

    4-You ......................................... a red pen.

    5-They ..................................................a ball.
    Cevap:
  • 12) Aşağıdaki ülke ve millet adlarını eşleştiriniz

    1)Turkey
    2) Spain
    3) France
    4) Germany
    5) Italy
    6) England
    7) Japan


    _____German
    _____English
    _____French
    _____Japanese
    _____Spanish
    _____Italian
    _____Turkish
    Cevap:
  • 13) Kutudan tabelaların anlamlarını seçerek eşleştirelim.

    Cevap:
  • 14) Kelimelerin Türkçe anlamlarını yazalım.
    Hide and seek
    Have breakfast:
    Sing song:
    Play tic-tac-toe:
    Cevap:
  • 15) - _______________________?
    - I am Turkish.

    a) What nationality are you?
    b) Where is the library?
    c) What is your favourite game?
    d) Where are you from?
    Cevap: A
  • 16) Josh: .......................................
    Bill: My favourite hobbies are listening to music
    and doing puzzle.
    Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A)  Do you like listening to music? 
    B)  Does your brother like doing puzzle? 
    C)  What is your favourite book? 
    D)  What are your favourite hobbies? 
    Cevap: D
  • 17) Fill in the blanks.(Metni okuyup tabloyu doldurunuz.)

    Hello! My name is Alfred. I am 13 years old. I am from Germany and I am German. I am speaking English and German. My favorite lessons are Music and P.E.

    Name
    Age
    Country
    Nationality
    Language
    Favourite lessons
    Cevap:
  • 18) Aşağıdaki kelimelerin türkçelerini yazın
    Toothache:
    Sore throat:
    Backache:
    Flu:
    Headache:
    Cough:
    Cevap:
  • 19) Aşağıdaki boşlukları should ya da shouldn’t ile doldurunuz.
    You …………………………………brush your teeth.
    You……………………………..eat fresh fruit.
    You……………………………eat a lot of chocolate.
    You …………………………………….smoke.
    Cevap:
  • 20) İngilizce karşılıkları verilen saatleri eşleştiriniz.
    1. 7:00 ____ a) It’s half past eight o’clock.
    2. 8:30 ____ b) It’s five past nine a.m
    3. 10:45 ____ c) It’s two to two.
    4. 03:15 ____ d) It’s seven o’clock.
    5. 01:58 ____ e) It’s twenty to five.
    6. 04:40 ____ f) It’s ten past ten.
    7. 10:10 ____ g) It’s eleven a.m
    8. 08:20 ____ h) It’s quarter to eleven.
    9. 11:00 ____ i) It’s a quarter past three.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder