...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen şekilde her sayı bir örüntüye göre yerleştirilmiştir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 3
    B) 4
    C) 6
    D) 9

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki şekilde her satırdaki sayılar bir örüntüye göre yerleştirilmiştir.
    Buna göre a ve b yazan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?


    A) 125 - 450
    B) 360 - 525
    C) 435 - 500
    D) 265 - 400

    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen saatler bir örüntüye göre hazırlanmıştır.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 14
    B) 19
    C) 21
    D) 24

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki şekil içindeki sayılar bir örüntü üzerine bir araya toplanmıştır.
    Buna göre hangi sayı örüntüyü bozmaktadır?


    A) 4
    B) 32
    C) 36
    D) 64

    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen örüntüyü inceleyerek soru işareti ile gösterilen yere gelen sayıyı bulunuz.


    A) 220
    B) 260
    C) 300
    D) 360

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen şekle göre a + b + c toplamı hangisidir?


    A) 2.67
    B) 3.24
    C) 3.50
    D) 4.10

    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen işlem piramidinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 35
    B) 37
    C) 39
    D) 40

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen şekilde sırasıyla a ve b yazan yere hangi sayılar gelmelidir?


    A) 12 - 15
    B) 17 - 21
    C) 19 - 26
    D) 20 - 29

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdaki şekilde her üçgenin köşesine gelen sayılar bir örüntüye göre yerleştirilmiştir.
    Buna göre üçüncü üçgenin köşesine hangi sayı gelmelidir?


    A) 34
    B) 43
    C) 45
    D) 48

    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.