...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynağıdır?

    A Mum
    B) Şimşek
    C) Yıldız

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi çekme hareketine örnektir?

    A) Salıncakta arkadaşının ileriye doğru iten Elif'in hareketi
    B) İp çekme oyununda ipi kendine doğru çeken Mustafa'nın hareketi.
    C) Koşu yarışında ileriye doğru koşan Hande'nin hareketi.

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi maddenin gaz halidir?

    A) Buhar
    B) Yağmur
    C) Kar

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi akışkan madde değildir?

    A) Sirke
    B) Civa
    C) Demir

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi doğal ışık kaynağıdır?

    A) Güneş
    B) Telefon ışığı
    C) Lamba

    Cevap: A

  • 6) Bir nesneyi yada cismi görebilmemiz için aşağıdakilerden hangisi şarttır?

    A) Ses
    B) Işık
    C) Renk

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

    A) Ayna
    B) Florasan
    C) Ay

    Cevap: A

  • 8) Ses ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Ses her yönde ilerler
    B) Sesin şiddeti kaynaktan çıktıktan sonra sürekli aynıdır.
    C) Ses boşlukta yayılmaz.

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisinde itme kuvveti uygulanmıştır?

    A) Eren'in sandalyeyi ileri doğru sürüklemesi
    B) Murat'ın yere düşen kalemi alması.
    C) Meryem'in masa üstündeki kitabı kaldırması.

    Cevap: A

  • 10) Gazlarla ilgili aşağıdakilerden hagisi doğru değildir?

    A) Bulundukları ortamları doldururlar.
    B) Tanecikler arası boşluk azdır.
    C) Bulunduğu kabın şeklini alırlar.

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi doğal ses kaynağı değildir?

    A) Kedi miyavlaması
    B) Gök gürültüsü
    C) Radyo sesi

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

    A) Köpeğin havlaması
    B) Televizyonun sesi
    C) Telefondan çalan şarkı

    Cevap: A

  • 13) Doğal veya yapay yollarla çevresine ışık yayan cisimlere ................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Ses kaynağı
    B) Işık kaynağı
    C) Işık şiddeti

    Cevap: A

  • 14) En büyük doğal ışık kaynağı ....................'tir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) ay
    B) güneş
    C) dünya

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklı bir hareket sergiler?

    A) Dönme dolap
    B) Dünyanın dönmesi
    C) Salıncağın sallanması

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi sallanma hareketi değildir?

    A) Bir çocuğun salıncakta sallanması
    B) Kuşun kafasını ileri ve geri doğru hareket ettirmesi.
    C) Aracın ileri doğru hareket etmesi.

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi katı bir maddedir?

    A) Süt
    B) Doğal gaz
    C) Perde

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?

    A) Tahta
    B) Ateş
    C) Işık

    Cevap: C

  • 19) Katı maddelerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Belirli bir şekilleri vardır.
    B) Akışkandırlar.
    C) Serttirler.

    Cevap: B

  • 20) Işık kaynakları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Işık kaynakları doğal veya yapay olabilirler.
    B) Işık kaynaklarının şiddeti aynıdır.
    C) Yapay ışık kaynakları insanlar tarafından yapılmıştır.

    Cevap: B




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.