...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen şekilde uygun örüntüyü bularak sırasıyla a, b ve c yerlerine gelecek sayıları bulunuz.


    A) 16 - 32 -27
    B) 11 - 27 -32
    C) 32 - 27 -16
    D) 16- 13 - 27

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen örüntüde sondaki saate hangisi gelmelidir?


    A) 09.50
    B) 10.10
    C) 10.30
    D) 11.00

    Cevap: C

  • 3)
    5 ~ 4 ~ 3 ~ 9 = 4215
    6 ~ 9 ~ 2 ~ 6 = 3816
    4 ~ 7 ~ 3 ~ 3 = 1122
    7 ~ 2 ~ 7 ~ 4 = ?
    Yukarıdaki örüntüde soru işareti olan yere hangisi gelmelidir?

    A) 2000
    B) 2100
    C) 2433
    D) 2418
    Cevap: D

  • 4) Aşağıda verilen işlem karesinde a, b, c ve d ile gösterilen yerleri uygun şekilde sayılarla doldurulduğunda a+b+c+d işleminin sonucu hangisi olur?



    A) 60
    B) 62
    C) 70
    D) 73

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen şekilde a, b ve c harfleri birer şekli simgelemektedir. 
    Buna göre a + b + c toplamı kaçtır?


    A) 10
    B) 13
    C) 8
    D) 7

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 33
    B) 28
    C) 19
    D) 13

    Cevap: A

  • 7) Aşağıda verilen örüntüde sondaki saate hangisi gelmelidir?


    A) 12.45
    B) 13.00
    C) 13.45
    D) 14.00

    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen işlem piramidinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 1
    B) 27
    C) 49
    D) 64

    Cevap: D

  • 9) Aşağıda verilen işlem piramidinde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 19
    B) 27
    C) 33
    D) 41

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 4
    B) 8
    C) 14
    D) 21

    Cevap: B




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.