...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Marketlerden aldığımız malların üzerinde bulunan TSE damgası hangisini vurgulamaktadır?

    A) Malın son kullanım tarihinin geçtiğinin
    B) Malın kalitesinin onaylandığının
    C) Malın yerli üretim olduğunun

    Cevap: B

  • 2) Okul dışında yabancı biri bizi yanına çağırdığında hangisini yapmalıyız?

    A) Yabancının yanına gitmeliyiz.
    B) Yabancının yanına gitmemeliyiz.
    C) Arkadaşımızı da çağırıp yabancının yanına gitmeliyiz.

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir özelliktir?

    A) Film izlemeyi sevmek
    B) Uzun boylu olmak
    C) Arkadaşı adına üzülmek

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi bir duygu değildir?

    A) Sevgi
    B) Okuma
    C) Kıskançlık

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi düzenli beslenen birinin yapacağı davranışlardan biri değildir?

    A) Yeteri kadar yiyecek yemek
    B) Günün belirli saatlerinde yemek yemek.
    C) Sadece meyve ve sebze yemek.

    Cevap: C

  • 6) Marketten alınan bir malın bozuk veya arızalı çıkması sonucu aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Malı o şekilde tüketmeliyiz.
    B) Malı çöpe atmalıyız.
    C) Malı markete geri götürüp değiştirmeliyiz.

    Cevap: C

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi okullarda uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) Koridorlarda koşmadan yürümek
    B) Çöpleri çöp kutusuna atmak
    C) Sıramızı beklemeden konuşmak

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Tüm çocuklar aynı şeylerden hoşlanır.
    B) Herkes farklı bir karakter yapısına sahiptir.
    C) İnsanların fiziksel görünümleri birbirinden farklıdır.

    Cevap: A

  • 9) Murat ..................... olduğu için herkes ona güveniyordu.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) dürüst
    B) konuşkan
    C) kıskanç

    Cevap: A

  • 10) Mustafa Kemal Atatürk'ün gittiği ilk okul .............................. 'dur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Harp akademisi
    B) Seşmsi Efendi İlkokulu
    C) İstanbul Akademisi

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi arkadaşımızda görmek istemediğimiz davranışlardan biridir?

    A) İyimser
    B) Yardım sever
    C) Öfkeli

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir özellik değildir?

    A) Yeşil gözlü olmak
    B) Siyah saçlı olmak
    C) Mutlu olmak

    Cevap: C

  • 13) Sınıf başkanını aşağıdakilerden hangisi belirlerse demokratik bir başkan seçilmiş olur?

    A) Sınıftaki tüm öğrenciler
    B) Okul müdürü
    C) Sınıf öğretmeni

    Cevap: A

  • 14) Sınıfta diğer arkadaşlarımızın düşüncelerine ................... duymalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) saygı
    B) kin
    C) hayranlık

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Herkes farklı öğrenme yöntemlerine sahiptir.
    B) Kişi kendine en uygun öğrenme yöntemini bulmalıdır.
    C) En iyi öğrenme yöntemi ezberlemektir.

    Cevap: C

  • 16) Aşağıda verilen tarihlerden hangisi özel bir güne aittir?

    A) 3 Ekim
    B) 6 Aralık
    C) 10 Kasım

    Cevap: C

  • 17) Dünyada her insan farklıdır. İnsanların farklılıklarına ......................... ile yaklaşmalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) aşağılayıcı
    B) hoşgörü
    C) umursamaz

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir duygu değildir?

    A) Kıskanma
    B) Sevgi
    C) Heyecanlanma

    Cevap: A

  • 19) Mustafa Kemal Atatürk Samsuna ............................ çıkmıştır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 19 Mayıs 1919
    B) 23 Nisan 1920
    C) 29 Ekim 1923

    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi okuma yazma bilen bir kişinin özelliklerinden biri olmaz?

    A) Kararlarını doğru bir şekilde verir.
    B) Etrafından söylenen her şeye inanır.
    C) Topluma faydalı olur.

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.