...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF İngilizce DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisinde İngilizcede bulunmayan tüm harfler bir arada verilmiştir?

    A) i, ç, a, e
    B) ş, ç, ğ, ü, ö
    C) f, ş, a, i, d

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisinin yazımı doğru değildir?

    A) Boak
    B) Notepad
    C) Pencil

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisinin yazımı doğru değildir?

    A) Futbooal
    B) Ball
    C) Play

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen kelime ve anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) copy = kopyalamak
    B) write = okumak
    C) listen = dinlemek

    Cevap: B

  • 5) Öğleden sonra karşılaştığımız birine aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Good evening
    B) Good morning
    C) Good afternoon

    Cevap: C

  • 6) Akşam karşılaştığımız birine aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Good evening
    B) Good morning
    C) Good afternoon

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) five + six = 11
    B) seven + three = 9
    C) four + two = 6

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisinin yazımı doğrudur?

    A) Camputur
    B) Baurd
    C) Phone

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi selamlama cümlesi değildir?

    A) Good morning
    B) Good evening
    C) Good meal

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen kelime ve anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) sleep = uyanmak
    B) stand  = dikilmek
    C) watch = izlemek

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi mor anlamına gelmektedir?

    A) Black
    B) Purple
    C) Blue

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi kırımızı anlamına gelmektedir?

    A) Black
    B) Purple
    C) Red

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi yeşil anlamına gelmektedir?

    A) Gray
    B) Green
    C) Red

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi İngiliz alfabesinde bulunup Türk alfabesinde bulunmamaktadır?

    A) a
    B) t
    C) q

    Cevap: C

  • 15)
    - Good morning.
    - .......................
    Yukarıda verilen noktalı yere hangisi getirilmelidir?

    A) Good evening
    B) Good morning
    C) Good afternoon

    Cevap: B

  • 16)
    - How are you?
    - ..................
    Yukarıdaki noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) I am fine thanks.
    B) I am nine years old.
    C) I'm coming.

    Cevap: A

  • 17) Aşağıdakilerden hangisinin yazımı doğru değildir?

    A) School
    B) Teacher
    C) Claaasse

    Cevap: C

  • 18)
    * kapı
    * kitap
    * öğrenci
    Aşağıda verilen kelimelerden hangisini anlamı yukarıda verilmemiştir?

    A) window
    B) book
    C) student

    Cevap: A

  • 19) My name is Murat and I'm nine years old.
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümlenin Türkçesidir?

    A) Benim adım Murat ve ben 9 yaşındayım.
    B) Onun adı Murat ve o 9 yaşında.
    C) Benim kardeşimin adı Murat ve o 9 yaşında

    Cevap: A

  • 20)
    - What is your name?
    - ..................
    Yukarıdaki noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) My name is Mert.
    B) I am from Turkey
    C) He is one year old

    Cevap: A




  • İngilizce Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 2. Sınıf İngilizce Benzer Sınavlar


 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.