...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi sınıfımızdaki eşyalardan biri değildir?

    A) Ütü
    B) Tahta
    C) Sıra

    Cevap: A

  • 2) Bayrağımızda kırmızı ile hangi renk bulunur?
    A) Beyaz
    B) Sarı
    C) Mavi
    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi bitkisel besin değildir?

    A) Muz
    B) Süt
    C) Portakal

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi selamlaşma değildir?

    A) Merhaba
    B) Günaydın
    C) Geçmiş olsun

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?

    A) Çöpleri çöp tenekesine atmak
    B) Sıramızı temiz tutmak
    C) Derste arkadaşlarımızla konuşmak

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi İstiklal marşımızı okurken yapmamalıyız?

    A) Hazır ol vaziyette okumalıyız.
    B) Sessizce içimizden okumalıyız.
    C) Bayrağa bakarak okumalıyız.

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi okulda yapılmaması gereken davranıştır?

    A) Koridorlarda ve merdivenlerde koşmak
    B) Derste öğretmene soru sormak
    C) Teneffüste oyun oynamak

    Cevap: A

  • 8) Kaybolan biri aşağıdakilerden hangisini bilirse evini bulması daha kolay olur?

    A) Evin büyüklüğünü
    B) Evin adresini
    C) Evin rengini

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisini birisiyle tanıştığımızda söyleriz?

    A) Merhaba
    B) Geçmiş olsun
    C) Kolay gelsin

    Cevap: A

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi annemizin erkek kardeşine söylenir?

    A) Amca
    B) Dayı
    C) Enişte

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım aracı değildir?

    A) Diş fırçası
    B) Tarak
    C) Ayna

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanlarından biri değildir?

    A) Öğretmen
    B) Veli
    C) Müdür

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi baba tarafından akrabamızdır?

    A) Amca
    B) Dayı
    C) Teyze

    Cevap: A

  • 14) Tenefüste bir problem yaşandığında aşağıdakilerden hangisine öncelikle söylemeliyiz?

    A) Müdür
    B) Polis
    C) Nöbetçi öğretmen

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranış değildir?

    A) Dişlerimizi günde iki defa fırçalamalıyız.
    B) Yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkmalıyız.
    C) Ayda bir defa banyo yapmalıyız.

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal besin değildir?

    A) Peynir
    B) Balık
    C) Nar

    Cevap: C

  • 17) Yemeğimizi yedikten sonra annemize hangisini söylemeliyiz?

    A) İyi akşamlar
    B) Ellerine sağlık
    C) Yemek güzel olmamış

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdaki durumlardan hangisinde israf etmiş oluruz?

    A) Dişlerimizi fırçalarken musluğu açık bırakırsak.
    B) Boş odanın ışıklarını kapatırsak
    C) Yemeğimizin hepsini yersek

    Cevap: A

  • 19) İstiklal marşımızı okurken hangi vaziyette olmalıyız?

    A) Hazır ol
    B) Rahat
    C) Serbest

    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi anne tarafından akrabamızdır?

    A) Hala
    B) Elti
    C) Teyze

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 1. Sınıf Hayat Bilgisi Benzer Sınavlar


 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.