...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Stresle bağışıklık sistemi arasında yakın bir ilişki vardır.
    II. Fizyolojik stres bağışıklık sistemini çökertmeye çalışır.
    III. Stres insanın doğal dengesini bozar.
    Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi yeterli ve dengeli beslenmek için alınabilecek önlemler arasında değildir?

    A) Enerji harcanmasına uygun olarak beslenilmelidir.
    B) Besin çeşitliliği artırılmalıdır.
    C) Öğünler atlanmamalıdır.
    D) Besin değeri düşük ve enerjisi yüksek yiyecek ve içecekler tercih edilmelidir.
    E) Özellikle meyve, sebze ve protein ile beslenilmelidir.

    Cevap: D

  • 3)
    I. İyi yönlerinize ve başarılarınıza odaklanın.
    II. Sürekli geçmişi veya geleceği düşünmektense şimdiki anı yaşamayı öğrenin.
    III. Gerçekçi hedefler koyun ve bunlara odaklanın.
    Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri stresle başa çıkmak için alınabilecek önlemler arasındadır?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi sınav kaygısını azaltmak için alınabilecek önlemlerden biri değildir?

    A) Sınava tam olarak çalışmak
    B) Sınavdan önce uykumuzu tam olarak almak
    C) Sınavda yapılacakları planlamak.
    D) Geçmiş başarısızlıkları unutmamak.
    E) Sınavdan önce gevşeme egzersizleri yapmak.

    Cevap: D

  • 5)
    I. A vitaminin bilinçsiz tüketilmesinde karaciğere zarar vermektedir.
    II. E vitamini fazla alındığı takdirde zehirlenmeler meydana gelmektedir.
    III. D vitamini fazla alındığında böbrek taşına ve kan damarlarının sertleşmesine neden olmaktadır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bir öğrencinin okul kaynaklı streslerinden biri değildir?

    A) Yaklaşan sınavlar
    B) Ev ödevleri
    C) Sözlü veya fiziksel taciz
    D) Beslenme
    E) Arkadaş ve öğretmenlerle iletişim bozukluğu

    Cevap: D

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi egzersiz sırasında vücutta görülen değişikliklerden biri değildir?

    A) Kalp atımı hızlanır.
    B) Akciğerler daha hızlı çalışır.
    C) Kanın vücuttaki hızı yavaşlar.
    D) Kaslar daha güçlü kasılır.
    E) Vücut hızlı ısınır.

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel aktivitenin bedensel faydaları arasında değildir?

    A) Kas ve eklemlerin esnekliğini korur.
    B) Bunama ve unutkanlığı azaltır.
    C) Vücudu düzgünleştirir ve postürü korur.
    D) Damar yapısının elastiyesini azaltır.
    E) Metabolizmayı hızlandırır.

    Cevap: D

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi akranlardan kaynaklı stres kaynağı değildir?

    A) Güvensizlik
    B) İleitişim problemleri
    C) Alay edilmesi
    D) Arkadaşlık ilişkilerinde istenileni yakalayamamak.
    E) Aile içi şiddet

    Cevap: E

  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir.
    B) Besin ögelerinin vücuda yeteri kadar alınmadığında yetersiz beslenme oluşur.
    C) Sağlığın korunmasında ve hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenme temeldir.
    D) Et, yumurta ve kuru baklagiller protein ve yağ içermeleri sebebi ile fazlan alınmamalıdır.
    E) Sağlıklı beslenmede her türlü besinden yeteri kadar alınmalıdır.

    Cevap: D

  • 11)
    I. Bireyin yaşama sevincini artırır.
    II. İletişim becerisini artırır.
    III. Olumlu düşüne bilme becerisini artırır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri fiziksel aktivitenin yararları arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir stresle başa çıkma yöntemidir?

    A) Önemsemem
    B) Olanları görmezden gelirim
    C) Dersleri boş veririm
    D) Her zaman daha iyi ve kötünün bulunduğunu hatırlarım
    E) İçime atarım

    Cevap: D

  • 13)
    I. Başarılı olma ve kazanma çabası içinde olmak.
    II. Kendini başkaları ile kıyaslamak.
    III. Özgüvensizlik
    Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri sınav kaygısının nedenleri arasındadır?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 14) Toplum içinde bireyi tehdit eden ve zorlayan tehlikelere karşı bireyin gösterdiği bedensel ve ruhsal tepkilere ne denir?

    A) Stres
    B) Hastalık
    C) Panik atak
    D) Tepki
    E) Depresyon

    Cevap: A

  • 15)
    I. Bilinçsizce kullanılan vitamin hapları sağlığa zararlıdır.
    II. Enerji içecekleri şeker hastalığına ve obeziteye yol açabilmektedir.
    III. Enerji içecekler yüksek dozda alındığında kalp problemlerine yol açabilmektedir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: C




  • Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.