...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Allah'a inanmayan
    II. O'nun gönderdiklerini inkar eden
    III. Dinin emir ve yasaklarına uymayan
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kafir kişinin özellikleri arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi sorumlu bir bireyin yapacağı hareketlerden biri değildir?

    A) Namazlarını vaktinde kılmak
    B) Allah'a bolca şükretmek
    C) Kendi çıkarları için çalışmak
    D) Üstüne düşen görevi yerine getirmek.

    Cevap: C

  • 3) Peygamber efendimizin yaptığı söz ve davranışların toplamına ne denir?

    A) Sure
    B) Sünnet
    C) İhlas
    D) Tevekkül

    Cevap: B

  • 4) İslama inanmadıkları halde, müminlerin yanında inanıyormuş gibi yapan kişilere ne denir?

    A) Kafir
    B) Mümin
    C) Münafık
    D) Musrif

    Cevap: C

  • 5)
    I. Allah'ın varlığına ve birliğine iman etmiş
    II. Peygamberlerine inanmış
    III. Güzel ahlak sahibi olmuş
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mümin kişinin özellikleri arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 6) Karşılığında herhangi bir şey beklenmeden yapılan iyiliğe ne denir?

    A) Tevekkül
    B) İhsan
    C) İhlas
    D) İman

    Cevap: B

  • 7) Allah'ın sahip olduğu bütün özellikleri simgeleyen ve Allah'ın güzel isimleri olarak adlandırılan isimlerine ne denir?

    A) Esamü'l Hüsna
    B) Esmaü'l Tevhid
    C) Esmaü'l İsim
    D) Esmaü'l Güzel

    Cevap: A

  • 8) Allah (c.c.) gönderdiği peygamberlere doğaüstü özellikler vererek onların peygamberliklerini ispatlamıştır.
    Buna göre peygamberlerin gösterdiği doğaüstü özelliklere ne denir?

    A) Mucize
    B) Sünnet
    C) İman
    D) Sihir

    Cevap: A

  • 9) Allah'ın izni ile peygamberlerin insanlara karşı gösterdikleri doğa üstü olaylara ne denir?

    A) İhlas
    B) Tehvid
    C) Sünnet
    D) Mucize

    Cevap: D

  • 10) Anlam olarak yüce Allah'ın (c.c) mutlak iradesi anlamına gelen irade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cüzi irade
    B) Külli irade
    C) Küllüm irade
    D) İlahi irade

    Cevap: B

  • 11) Aile ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Huzurun kaynağıdır.
    B) Toplumu çekirdeğidir.
    C) Sosyal hayatın temelini oluşturur.
    D) Toplumun en sağlam yapısıdır.

    Cevap: D

  • 12) Aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) İmanın şartı altıdır.
    B) İmanın ön şartı Allah'a inanmaktır.
    C) İslamın şartı beştir.
    D) Zekat vermek imanın şartlarındandır.

    Cevap: D

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi İslam'ın şartlarından biri değildir?

    A) Hacca gitmek
    B) Zekat vermek
    C) Namaz kılmak
    D) Kurban kesmek

    Cevap: D

  • 14) İslam dini ................... bir dindir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Yerel
    B) Bölgesel
    C) Evrensel
    D) Dönemsel

    Cevap: C

  • 15) Bir şeyi yerli yerine koymak, hak sahibine hakkını vermek anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Adalet
    B) Hak
    C) Kısas
    D) Mükellef

    Cevap: A




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.