...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Kimya DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Toprağın ihtiyacı olan elementleri içeren yapay gübrenin imalatı, toprağa verilmesi ve toprak analizi ile ilgili çalışmalar yapan kimya endüstrisi hangisidir?

    A) Petrokimya
    B) Arıtım
    C) Boya endüstrisi
    D) Gübre endüstrisi
    E) Tekstil endüstrisi

    Cevap: D

  • 2) Kimyasal bileşiklerin tanınması ve miktarlarının belirlenmesi işlemlerini kapsayan kimya disiplini aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Analitik kimya
    B) Biyokimya
    C) Fizikokimya
    D) Polimer kimya
    E) Anorganik kimya

    Cevap: A

  • 3)
    I. Eczacı
    II. Metalurji mühendisi
    III. Kimya mühendisi
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kimya alanı ile ilgili meslekler arasındadır?

    A) I ve III
    B) Yalnız I
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 4)
    I. Sanayide kullanılan hammaddelerin imalatı ile ilgilenir.
    II. Yalnızca organik maddeleri inceler.
    III. Kimyanın alt disiplinlerinden biridir.
    Endüstriyel kimya ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: C

  • 5)
    I. Bileşiminde metal bulunan bileşikleri inceler.
    II. Metal bulunan madenlerden metal ve alaşım elde etmeyi amaçlar.
    III. Bu alanda çalışan kişilere Kimya mühendisi denir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri metalurji alanı için doğrudur?

    A) I ve III
    B) Yalnız I
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: C

  • 6) Petrol, petrol ürünleri ve doğal gaz ve bunlardan elde edilen ürünlerle ilgilenen endüstri dalı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Petrokimya
    B) Arıtım
    C) Boya endüstrisi
    D) Gübre endüstrisi
    E) Tekstil endüstrisi

    Cevap: A

  • 7) Havanın, suyun ve toprağın çeşitli kirleticilerden temizlenmesi işlemini elen alan kimya endüstrisi hangisidir?

    A) Petrokimya
    B) Arıtım
    C) Boya endüstrisi
    D) Gübre endüstrisi
    E) Tekstil endüstrisi

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yapay polimer değildir?

    A) Naylon
    B) Plastik
    C) Orlon
    D) Kauçuk
    E) Karbondihidrat

    Cevap: E

  • 9)
    I. Organik olmayan bileşiklerin yapılarını inceler.
    II. Asit, baz, su, tuz gibi mineralleri inceler.
    III. İnorganik maddelerin doğada nasıl bulunduğunu ve hangi şartlarda bulunduğunu inceler.
    Anorganik kimya ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: D

  • 10) Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasında enerji değişimini ele alan kimya disiplini aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Analitik kimya
    B) Biyokimya
    C) Fizikokimya
    D) Polimer kimya
    E) Anorganik kimya

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi anorganik kimya disiplinin incelediği mineraller arasında değildir?

    A) Asit
    B) Baz
    C) Protein
    D) Tuz
    E) Su

    Cevap: C

  • 12) Canlı organizmaların kimyasal yapısını inceleyen ve bu yapıda meydana gelen kimyasal değişiklikleri ele alan kimya disiplini aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Analitik kimya
    B) Biyokimya
    C) Fizikokimya
    D) Polimer kimya
    E) Anorganik kimya

    Cevap: B

  • 13) Polimer kimya ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Büyük molekülleri inceler
    B) Doğal ve yapay olabilir
    C) Protein ve karbonhidrat doğal polimerlerdir.
    D) Naylon, plastik, teflon gibi maddeler yapay polimerdir.
    E) Polimerlerin incelenmesi anorganik kimyanın alanındadır.

    Cevap: E

  • 14)
    I. Yapısında karbon bulunduran bileşiklerin yapılarını inceler.
    II. Petrol ve petrol ürünleri inceleme alanındadır.
    III. Bir kimya disiplindir.
    Organik kimya ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: D

  • 15)
    * İlaç endüstrisi
    * Petrokima
    * Gübre endsütrisi
    * Boya endüstrisi
    * Arıtım
    * Tekstil endüstrisi
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi kimya endüstrisi arasındadır?

    A) 1
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    E) 6

    Cevap: E




  • Kimya Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.