...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi ev kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) Daire
    B) Apartman
    C) Konut

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi yoksul kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) Zengin
    B) Fakir
    C) Hasta

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdaki harflerden hangisi kalın ünlülerden biri değildir?

    A) e
    B) a
    C) u

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen hecelemelerden hangisi doğru değildir?

    A) öğ-ret-men
    B) sa-lo-nu
    C) ka-m-yo-net

    Cevap: C

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi sert sözcüğünün zıt anlamlısıdır?

    A) Katı
    B) Yumuşak
    C) Ağır

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilenlerden hangisi geri sözcüğünün zıt anlamlısıdır?

    A) İleri
    B) Sağa
    C) Aşağı

    Cevap: A

  • 7) Akşam teyzem gelecekti ........... onun işi çıktı.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?


    A) ama
    B) ve
    C) veya

    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisi doktor kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) Hemşire
    B) Hemşir
    C) Hekim

    Cevap: C

  • 9) Ben ...... arkadaşım beraber ders çalıştık
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) ama
    B) ve
    C) ancak

    Cevap: B

  • 10) Sınıf kitaplığı öğretmenimiz tarafından düzenlendi.
    Verilen cümle kaç kelimeden oluşmaktadır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin kelime sayısı en fazladır?

    A) Akşam üç ayrı derse çalıştı.
    B) Okulda kutlama yapıldı.
    C) Yarışmalar bu yıl ertelendi.

    Cevap: A

  • 12) Akşam burası soğuk oldu.
    Yukarıdaki cümlede hangi kelimenin zıt anlamlısı vardır?

    A) burası
    B) soğuk
    C) oldu

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdaki kelimelerden hangisi türemiş değildir?

    A) kalemlik
    B) kitaplar
    C) eczacı

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdaki kelimelerden hangisi bir türemiş kelimedir?

    A) Dolap
    B) Tahta
    C) Kitaplık

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisinde ince ünlü harfler doğru olarak verilmiştir?

    A) e, i, ü, ö
    B) a, u, o, ı
    C) e, a, i, ı

    Cevap: A

  • 16) Aşağıda verilen kelime ve zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Hızlı -- Yavaş
    B) Uzun -- Kısa
    C) Keskin -- Sivri

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdaki cümlelerden hangisi devrik değildir?

    A) Eren koştu hızlı
    B) Mehmet kitap okudu
    C) Eslem oturdu sessiz

    Cevap: B

  • 18) Sabah uyanamadığım ............. okula geç kaldım
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?


    A) için
    B) fakat
    C) ve

    Cevap: A

  • 19) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?

    A) Yaz
    B) Gül
    C) Koltuk

    Cevap: C

  • 20) Sadece siyah ........... beyaz renkler kalmıştı.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?


    A) ama
    B) yada
    C) ve

    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.