...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Dengeli beslenme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Her yiyecekten yeteri kadar yemek.
    B) Meyve ve sebze tüketmek
    C) Tıka basa yemek yemek

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi baba tarafından akrabalarımızdan biri değildir?

    A) Dayı
    B) Hala
    C) Amca

    Cevap: A

  • 3) Sultan aşağıdakilerden hangisini yaparsa savurganlık etmiş olur?

    A) Odadan çıktığında ışıkları kapattığı zaman
    B) Lavaboda işi bittikten sonra musluğu kapattığında
    C) Kalemi bitmeden yeni kalem aldığında.

    Cevap: C

  • 4) Arkadaşları ile oyun oynayan Mücahit aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

    A) Arkadaşlarına karşı hoşgörülü olduğunda
    B) Kendi sırasını beklemeden arkadaşlarının önüne geçtiğinde
    C) Arkadaşları ile alay etmediğinde

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçtır?

    A) Elbise
    B) Bilgisayar
    C) Cep telefonu

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi 2.sınıf öğrencisinin okuldaki sorumluluklarından biri değildir?

    A) Sırasını ve masasını temiz tutmak
    B) Öğretmenini dikkatlice dinlemek
    C) Okulun temizliğini yapmak

    Cevap: C

  • 7) Derslerinde başarılı olmak isteyen Mert için aşağıdakilerden hangisi uygun olur?

    A) Derslerine planlı ve düzenli çalışması gerekir.
    B) Öğretmenlerini dinlememesi gerekir.
    C) Arkadaşlarıyla sürekli kavga etmesi gerekir.

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi akrabalarımızdan biri değildir?

    A) Teyze
    B) Hala
    C) Komşu

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisini arkadaşlarımıza karşı yaptığımızda yanlış bir davranış olur?

    A) Onlara yardım etmeliyiz.
    B) Onlara karşı hoşgörülü olmalıyız.
    C) Onlara karşı bencil davranmalıyız.

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi okuldaki kişisel eşyalarımızdan biri değildir?

    A) Defterlerimiz
    B) Kalemlerimiz
    C) Sınıf panosu

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özellik değildir?

    A) Siyah saç
    B) Mavi göz
    C) Sessiz çocuk

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdan biri değildir?

    A) Diş fırçası
    B) Televizyon
    C) Giyisiler

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliktir?

    A) Sevecen olmak
    B) Yardımsever olmak
    C) Esmer olmak

    Cevap: C

  • 14) Arkadaşlarımıza bir düşüncemizi anlatırken hangisini yapmamalıyız?

    A) Nazik bir şekilde anlatmalıyız.
    B) Bizi dinlemeleri için onları zorlamalıyız.
    C) Arkadaşımıza karşı hoşgörülü olmalıyız.

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi okul çıkışı bir yabancı tarafından çağrılan Ece'nin yapması gereken davranıştır?

    A) Yabancı ile konuşmalı
    B) Yabancının yanına gitmeli
    C) Yabancı ile konuşmadan yoluna devam etmeli.

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi duygusal özelliktir?

    A) Utangaç olmak
    B) Uzun boylu olmak
    C) Zayıf olmak

    Cevap: A

  • 17) Aşağıda verilenlerden hangisi iyi bir davranış değildir?

    A) Sabırlı olmak
    B) Öfkeli olmak
    C) Kibar olmak

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi 2.sınıf öğrencisinin evdeki sorumluluklarından biri değildir?

    A) Odasını temizlemek
    B) Annesine ev işlerinde yardım etmek
    C) Babasına hafta sonları iş yerinde yardım etmek

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi planlı ve düzenli bir öğrenci için doğru değildir?

    A) Derslerinde başarılı olur.
    B) Sınıfında arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilir.
    C) Sınavlardan düşük not alır.

    Cevap: C

  • 20) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) İnsanların fiziksel özellikleri farklı olabilir.
    B) Tüm insanlar aynı şeylerden hoşlanırlar.
    C) İnsanlar arasında farklılıklar doğaldır.

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.