...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Bilgisayar Bilimi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Problemleri bilgisayar veya başka araçlar yardımı ile çözebilir hale getirme.
    II. Verileri mantıklı bir şekilde düzme
    III. Algoritmik düşünme çerçevesinde çözümleri otomatikleştirme.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgi işlemsel düşünme içerisindedir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) II ve III
    E) Yalnız I

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi karakter dizisi değildir?

    A) Bireyin ismi
    B) Kişinin yaşadığı il
    C) Cinsiyet
    D) Yaş
    E) TC numarası

    Cevap: D

  • 3) Problem çözümü ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değilidir?

    A) Çözüm için olabildiğince farklı yol ve yöntem belirlenmelidir.
    B) Problem çözümüne başlamadan önce problemin açık, anlaşılır ve doğru bir şekilde tanımlanmış olması gerekmektedir.
    C) Problemi iyi bir şekilde anlamak ve sınırlarını belirlemek gerekmektedir.
    D) Sonuçta bulunan çözümü defalarca test etmek gerekmektedir.
    E) Aynı çözümü başka problemlerde de kullanmak gerekmektedir.

    Cevap: E

  • 4)
    I. Güvenilir olmayan internet sitelerinden dosya indirmemek.
    II. Crackli programlar kullanmak.
    III. Bilgisayarı ve antivirüs programını sürekli güncel tutmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri zararlı yazılımlara karşı alınabilecek önlemler arasındadır?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) II ve III
    E) Yalnız I

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen fonksiyon ve işlevi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Matematiksel fonksiyonlar: Matematiksel işlemler için kullanılır.
    B) Dizi fonksiyonları: Dizi ve karakterlerle ilgili işlemler için kullanılırlar.
    C) Dönüştürme fonksiyonları: Veriyi bir türden diğerine dönüştürmek için kullanılırlar.
    D) İstatistiksel fonksiyonlar: matematiksel değerlerde istatistiksel sonuç almak için kullanılırlar.
    E) Yardımcı fonksiyonlar: Program içerisindeki diğer fonksiyonlara ulaşmak için kullanılırlar.

    Cevap: E

  • 6) Bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak bir birey veya gruba karşı yapılan her türlü zorbalığa ........................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Siber saldırı
    B) Siber zorbalık
    C) Siber savaş
    D) Siber suç
    E) Siber atak

    Cevap: B

  • 7) Farklı bir ülkenin bilgi sistemlerine veya iletişim altyapılarına yapılan koordineli ve planlı saldırılara ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Siber saldırı
    B) Siber zorbalık
    C) Siber savaş
    D) Siber suç
    E) Siber atak

    Cevap: C

  • 8) kelime = "bilişim"
    length(kelime)
    Yukarıda verilen işlemin çıktısı hangisi olur?

    A) 7
    B) şlibimi
    C) 0,7
    D) None
    E) True

    Cevap: A

  • 9) Zararlı bilgisayar yazılımlarından olan bilgisayar solucanları için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Kendi kendine çoğalırlar
    B) Bulaşmak için ağ bağlantılarını kullanırlar
    C) Sistem için gerekli dosyaları bozarak sistemin çalışmasını sekteye uğratırlar.
    D) Kullanıcıya ait bilgileri elde etmeyi amaçlarlar.
    E) Sistemde güvenlik açıkları oluştururlar.

    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi sayısal veri değildir?

    A) Dairenin yarı çapı
    B) İki şehir arasındaki uzaklık
    C) Bireyin boy uzunluğu
    D) Sınavdan alınan not
    E) Bir şehrin plakası

    Cevap: E

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi yanlış değişken ismidir?

    A) sayi
    B) 1.sayi
    C) adi
    D) dogumTarihi
    E) soruSayisi

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi parola oluştururken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri değildir?

    A) Büyük, küçük harfler içermeli ve özel karakterler kullanılmalıdır.
    B) En fazla dört karakterden oluşmalıdır.
    C) Ardışık harf veya sayılardan oluşmamalıdır.
    D) Belirli aralıklarla parola değiştirilmelidir.
    E) Kolay tahmin edilmemelidir.

    Cevap: B

  • 13)
    I. Sayısal veri
    II. Alfanümerik veri
    III. Mantıksal veri
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri veri türleri arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: D

  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi bilgisayar ortamındaki zararlı yazılımların yapabileceği eylemlerden biri değildir?

    A) İşletim sisteminin çalışmasını sekteye uğratır.
    B) Güvenlik açıları oluşturur.
    C) Sistem kaynaklarının kullanımını azaltır.
    D) Sistemdeki dosyaların silinmesine sebep olur.
    E) Bilgisayarın performansını artırır.

    Cevap: E

  • 15) Aşağıda verilen hata türlerinden hangisi normal şartlar altında programın uyarı vermeden çalışmasını gösterse de programın istenilen amaca hizmet etmesini engeller?

    A) Söz dizimsel hata
    B) Çalışma zamanı hataları
    C) Anlamsal hata
    D) Verisel hata
    E) Warning hata

    Cevap: C

  • 16) Bir programın hata ayıklamasında aşağıdaki verilen hata türlerinden hangisi diğerlerine göre daha hızlı bulunur?

    A) Söz dizimsel hata
    B) Çalışma zamanı hataları
    C) Anlamsal hata
    D) Semantik hata
    E) Warning hata

    Cevap: A

  • 17)
    I. Güvenli olmayan internet sitelerinden indirilen dosyalar
    II. Tanınmayan kişilerden gelen e-postalar
    III. Usb bellekler
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri truva atı yazılımlarının bulaşmasına sebep olur?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) II ve III
    E) Yalnız I

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi kuvvetli bir şifredir?

    A) 1234567890
    B) 13579_1
    C) abcde123
    D) 1+M&c90_
    E) zyw112e

    Cevap: D

  • 19)

    Şekilde problem çözme basamakları sırasıyla gösterilmiştir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) Problemi anlama
    B) Probleme çözümler sunma
    C) Çözümleri deneme
    D) Problemi başka problemlerle kıyaslama
    E) Problemin çözümünü doğrulama.

    Cevap: A

  • 20) Değişken isimlendirilirken hangisini yapmak yanlış olur?

    A) Değişkene içerdiği değer ile tutarlı isimler verilmeli.
    B) Değişkene isim verilirken boşluk kullanılmamalı
    C) Matematiksel semboller kullanmaya dikkat edilmeli.
    D) Değişken isimleri karakter ile başlamalı
    E) Değişken isimleri fazla uzun olmamalı

    Cevap: C




  • Bilgisayar Bilimi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.