...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) İstiklal marşımız okunurken hangisine bakarız?

    A) Bayrağa
    B) Gökyüzüne
    C) Arkadaşımıza

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi sınıf kurallarına uygun bir davranış değildir?

    A) Sınıf içerisinde çöpleri çöp kutusuna atma
    B) Sınıf içinde top oynama
    C) Sınıf içerisinde koşmama

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin bağımsızlığını simgelemez?

    A) Bilgisayarlarımız
    B) Bayrağımız
    C) İstiklal marşımız

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi doğru değildir?

    A) Yabancılarla konuşmak
    B) Bize yiyecek veren yabancılardan yiyecek almamak
    C) Okul çıkışı doğruca eve gitmek

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi okul araçlarından biri değildir?

    A) Boya kalemleri
    B) Müzik defteri
    C) Ketıl

    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi tehlikeli değildir?

    A) Teneffüste top oynamak
    B) Derste öğretmenle konuşmak
    C) Okul camından aşağı sarkmak

    Cevap: C

  • 7) Aşağıda verilen araçlardan hangisi sınıfımızda bulunmaz?

    A) Akıllı tahta
    B) Atatürk portresi
    C) Voleybol filesi

    Cevap: C

  • 8)
    I. Yabancılarla konuşmamalıyız.
    II. Yabancıların verdiği yiyecek ve içecekleri almamalıyız.
    III. Yabancılarla oyun oynamamalıyız.
    Yukarıda verilenlerden davranışlardan hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III

    Cevap: A

  • 9) İstiklal marşımızı hangi vaziyette okuruz?

    A) Rahat
    B) Serbest
    C) Hazır ol

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanı değildir?

    A) Öğretmen
    B) Müdür
    C) Doktor

    Cevap: C

  • 11) Okuldaki araç gereçler bozulduğunda hangisi tamir eder?

    A) Manav
    B) Kantinci
    C) Hizmetli

    Cevap: C

  • 12) Erdem lavabolara girdiğinde bir tane musluğun bozulduğunu görmüştür. 
    Buna göre Erdem ilk olarak aşağıdakilerden hangisine söylemelidir?

    A) Okul kantincisine
    B) Nöbetçi öğretmene
    C) Polise

    Cevap: B

  • 13)
    I. Matematik kitabı
    II. Tencere
    III. Kalem traş
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yanlış okul araç ve gereçleridir?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III

    Cevap: C

  • 14) İstiklal marşımız okunurken aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmak yanlış olur?

    A) Yanımızdaki arkadaşımızla konuşmak
    B) Bayrağa bakarak okumak
    C) Hazır ol vaziyette okumak

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilenlerden hangisini okulda yapmayız?

    A) Ev ödevlerini
    B) Okul törenlerini
    C) İstiklal marşının okunmasını

    Cevap: A

  • 16) Aşağıda verilenlerden hangisi doğru bir davranıştır?

    A) Okul koridorlarında ve merdivenlerinde koşarak ilerleme
    B) Elleri yıkadıktan sonra musluğu açık bırakma
    C) Teneffüste arkadaşlarıyla oyun oynama

    Cevap: C

  • 17) Teneffüste bir sıkıntı ile karşılaşıldığında ilk olarak kime söylemeliyiz?

    A) Okul müdürüne
    B) Nöbetçi öğretmene
    C) Polise

    Cevap: B

  • 18)
    I. Tahta
    II. Dolap
    III. Sıra
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri sınıfımızda bulunur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III

    Cevap: A

  • 19)
    I. Hizmetli
    II. Müdür
    III. Öğretmen
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yanlış okul çalışanıdır?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III

    Cevap: A

  • 20)
    I. Merdivenlerden koşarak inmek.
    II. Çöpümüzü yerlere atmak
    III. Öğretmenimize saygılı olmak
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yanlış davranıştır?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.