...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi içindeki yazıyı en büyük fontta yazar?

    A) <font size = " +1"> yazı </font>
    B) <font size = " +2"> yazı </font>
    C) <font size = " +3"> yazı </font>
    D) <font size = " +4"> yazı </font>


    Cevap: D

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi bir html dosyasıdır?

    A) site.text
    B) site.txt
    C) site.html
    D) site. pdf

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi HTML'yi başlatma komutudur?

    A) <head>
    B) <html>
    C) <p>
    D) <body>

    Cevap: B

  • 4) <h1>, <h2>, <h3>, <h4> ve  <h5> tagleri içerisine gelen yazıyı başlık olarak ayarlamaktadır. 
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi içerisine gelen yazıyı diğerlerine göre daha büyük yazar?

    A) <h1 > Konu başlığı </h1>
    B) <h2> Konu başlığı </h2>
    C) <h3> Konu başlığı </h3>
    D) <h5> Konu başlığı </h5>


    Cevap: A

  • 5) <font size ="+5" color="yellow"> bilişim </font>
    Yukarıda verilen tag hangisini yapar?

    A) "Bilişim" yazısının rengini sarı olarak ayarlar ve yazının büyüklüğünü 5 katı artırır.
    B) "Bilişim" yazısının rengini kırmızı olarak ayarlar ve yazının büyüklüğünü 3 katı artırır.
    C) "Bilişim" yazısının rengini sarı olarak ayarlar ve yazının büyüklüğünü 3 katı artırır.
    D) "Bilişim" yazısının rengini kırmızı olarak ayarlar ve yazının büyüklüğünü 5 katı artırır.


    Cevap: A

  • 6)
    I. <head>....</head>
    II. <body>...</body>
    III. <footer> ..... </footer>
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri html'in temel iskeletini oluşturur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II

    Cevap: A

  • 7) Aşağıda verilen taglerden hangisi sitemize çizgi eklememizi sağlar?

    A) <b>
    B) <hr>
    C) <p>
    D) <h1>

    Cevap: B

  • 8) <img src="resim.jpg" width="1000px">
    Yukarıda verilen tag hangisini yapar?

    A) Web siteye resim.jpg adında bir resim ekler ve resmin genişliğini 10 px olarak ayarlar.
    B) Web siteye resim.jpg adında bir resim ekler ve resmin genişliğini 1000 px olarak ayarlar.
    C) Web sitede bulunan resim.jpg adındaki resmi siler.
    D) Web sitedeki resim.jpg adında bir resmi kopyalar.


    Cevap: B

  • 9) Bir HTML sayfasında ekranda gözükmesini istediğimiz içerikleri hangi tagler arasına yazarız?

    A) <head> .... </head>
    B) <body> .... </body>
    C) <footer> .... </footer>
    D) <meta> ..... </meta>

    Cevap: B

  • 10) Aşağıda verilen taglerden hangisi yeni bir paragraf oluşturur?

    A) <p> paragraf </p>
    B) <h1> paragraf </h1>
    C) <b> paragraf </b>
    D) <title> paragraf </title>

    Cevap: A

  • 11) Aşağıda verilen taglerden hangisi içine gelen yazıyı kalın yapar?

    A) <p> yazı </p>
    B) <h1> yazı </h1>
    C) <b> yazı </b>
    D) <title> yazı </title>

    Cevap: C

  • 12) Html sayfasının başlığın browser başlık çubuğunda yer alması için hangi tag kullanılır?

    A) <div><div>
    B) <title><title>
    C) <b><b>
    D) <p><p>

    Cevap: B

  • 13) Html'de yazıların rengini, büyüklüğünü ve stilini ayarlayan tag aşağıdakilerden hangisidir?

    A) <img>
    B) <font>
    C) <title>
    D) <head>

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi HTML'in kullanım alanıdır?

    A) Web site hazırlamak ve tasarlamak için kullanılır.
    B) Bilgisayar oyunları yapmak için kullanılır.
    C) Telefon oyunları yapmak için kullanılır.
    D) Tablet oyunları yapmak için kullanılır.

    Cevap: A

  • 15) Bir html dosyasının uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) .html
    B) .docx
    C) .pptx
    D) .txt

    Cevap: A

  • 16) Aşağıda verilen taglerden hangisi içine gelen yazının rengini mavi yapar?

    A) <font color="white"> yazı </font>
    B) <font size="black"> siyah </font>
    C) <font color="blue"> mavi </font>
    D) <font size ="blue"> mavi </font>

    Cevap: C

  • 17) Aşağıda verilen taglerden hangisi web sitemizin başlığını oluşturmamızı sağları?

    A) <p> Başlık </p>
    B) <h1> Başlık </h1>
    C) <b> Başık </b>
    D) <title> Başlık </title>

    Cevap: D

  • 18) Aşağıda verilenlerden hangisi içindeki yazının büyüklüğünü 5 katı artırır ve yazının rengini kırmızı yapar?

    A) <font size = " +3 " color = " red "> yazı </font>
    B) <font size = " +2 " color = " red " > yazı </font>
    C) <font size = " +5 " color = " red "> yazı </font>
    D) <font size = " +4 " color = " yellow " > yazı </font>

    Cevap: C

  • 19) Aşağıda verilen taglarden hangisi sitenin arka planını mor yapar?

    A) <body bgcolor = " purple " > ..... </body>
    B) <body color = " red " > ..... </body>
    C) <body bgcolor = " red " > ..... </body>
    D) <body color = " purple " > ...... </body>

    Cevap: A

  • 20) Aşağıda verilen taglerden hangisi sitemize resim eklememizi sağlar?

    A) <img>
    B) <font>
    C) <title>
    D) <head>

    Cevap: A




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.