...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen madenlerden hangisi ülkemizde diğerlerine göre daha az miktarda bulunur?

    A) Bor
    B) Taş kömürü
    C) Petrol
    D) Demir

    Cevap: C

  • 2)
    I. Dünya ayın etrafında dönmez.
    II. Dünya kendi etrafında döner.
    III. Güneş kendi etrafında döner.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 3)
    I. Sallanma
    II. Dolanma
    III. Dönme
    Yukarıda verilenlerden hangisi dünyamızın kendi etrafında ve güneş etrafında yaptığı hareketler arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 4) Bir günün tamamlanması için dünyanın kendi etrafında tam bir tur atması gerekmektedir.
    Buna göre dünya hangi hareketi yaparak kendi etrafında bir tur tamamlar?

    A) Hızlanma
    B) Dönme
    C) Yavaşlama
    D) Sallanma

    Cevap: B

  • 5) Ekonomik olarak değerli olan kayaçlara ne ad verilir?

    A) Mineral
    B) Maden
    C) Fosil
    D) Kalker

    Cevap: B

  • 6) Önceki dönemlerde yaşamış ve ölmüş olan ve günümüzde yer yüzüne çıkarılan kalıntılarına ................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Fosil
    B) Yakıt
    C) Petrol
    D) Doğal gaz

    Cevap: A

  • 7) Kol ve bacağımızda ki kaslar ...................... örnektir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Parelel yönlü
    B) Zıt yönlü
    C) Çapraz yönlü
    D) Aynı yönlü
    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Dünyamızda dört mevsim yaşanır.
    B) Dünya üzerindeki her ülke dört mevsimi yaşar.
    C) Mevsimler dünyanın güneş etrafında dönmesi ile oluşur.
    D) Dört genel mevsimler arasında ara mevsimlerde bulunmaktadır.

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre en büyüktür?

    A) Kum
    B) Kayaç
    C) Taş
    D) Çakıl

    Cevap: B

  • 10) Kaslarla ilgili hangisi yanlıştır?
    A) Vücudumuzun hareket etmesini sağlar
    B) Çift halinde çalışır
    C) Bazıları aynı yönde bazıları zıt yönde çalışır
    D) Kısalıp uzanma gibi özllikleri yoktur
    Cevap: D

  • 11) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Dünya kendi etrafında dönerek bir günü 24 saatte tamamlar.
    B) Dünyanın güneşin etrafında dönerek bir yılı 365 gün 6 saatte tamamlar.
    C) Dünya ayın etrafında dönerek bir mevsimi 3 ayda tamamlar.
    D) Dünya kendi ekseni etrafında dönerek gece ve gündüzü tamamlar.

    Cevap: C

  • 12)
    I. Büyüme
    II. Solunum
    III. Sindirim
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri canlılar tarafından yerine getirilirken enerjiye ihtiyaç duyar?

    A) Yalnız II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 13)
    I. Bakır
    II. Çam ağacı
    III. Linyit
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri madendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 14) Dünya kendi etrafında dönerken güneş alan kısımlar ................. zamanını yaşar?
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Akşam
    B) Gece
    C) Gündüz
    D) İlk bahar

    Cevap: C

  • 15) Eklemler ile ilgili hangisi yanlıştır?
    A) Kemiklerimizi birbirine bağlamaya yardımcı olur
    B) Hareket kolaylığı sağlar
    C) Kafamızı hareket ettirmemizi sağlar
    D) Oturma hareketinde bir etkisi yoktur.
    Cevap: D

  • 16) Aşağıda verilen madenlerden hangisi ülkemizde diğer ülkelere oranla çok fazla bulunur?

    A) Linyit
    B) Doğal gaz
    C) Bor
    D) Petrol

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi eklemlerimizin temel özelliğidir?
    A)Sindirimi kolaylaştırır.
    B) Kemiklerimize dayanıklılık sağlar.
    C) Kemiklerin hareketini sağlar.
    D) Büyümemize yardımcı olur.
    Cevap: C

  • 18) İskeletimizi oluşturan kemikler ................... yardımıyla birbirlerine bağlanır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Eklem
    B) Et
    C) Yağ
    D) Kıkırdak
    Cevap: A

  • 19)
    I. Rüzgar
    II. Sıcaklık
    III. Yağmur
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kayaçları parçalayan fiziksel etkenler arasındadır?

    A) Yalnız II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal besin değildir?

    A) Yoğurt
    B) Kırmızı et
    C) Kara lahana
    D) Beyaz et

    Cevap: B




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.