Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 1. Sınav [4]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIF Kimya DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Aynı tür atomlardan oluşan bileşik çiftler
    II. Basit formülleri farklı olan bileşik çiftler.
    III. Bileşik çiftleri ikiden fazla element içermeyen çiftler.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerinde katlı oranlar kanunu için aranır?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: C

  • 2)
    I. 1 mol element atomunun gram cinsinden kütlesine o elementin mol kütlesi denir.
    II. Periyodik tabloda element sembollerinin sol üst köşesinde verilen atom kütleleri o atomların 1 molünün gram cinsinden kütlesini verir.
    III. Atomun sol üst köşesinde verilen numara ayrıca atomun bağıl atom kütlesini verir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız I

    Cevap: D

  • 3)
    I. Bir bileşiği oluşturan elementlerin kütleleri her zaman sabit kalır.
    II. Bir bileşikteki elementlerin arasındaki sabit oranı bulabilmek için bileşiği oluşturan elementlerin kütleleri verilmelidir.
    III. Bileşiğin formülü ve element kütleleri bilinirse bileşikteki elementlerin kütlece oranları bulunabilir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri sabit oranlar kanunu için doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 4) Azot atomunun bağıl atom kütlesi 14'tür. Buna göre 5 mol azot atomu kaç gramdır?

    A) 2,03
    B) 45
    C) 13,41
    D) 0,7
    E) 70

    Cevap: E

  • 5) Aşağıda verilen nicelik ve birim eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) kütle -- gram
    B) mol kütlesi -- gram / mol
    C) tanecik sayısı -- mol
    D) hacim -- litre
    E) molar hacim -- litre / mol

    Cevap: C

  • 6)
    I. Antoine Lavoiser: Kütlenin Korunumu Kanunu
    II. Joseph Proust: Sabit Oranlar Kanunu
    III. John Dalton: Katlı Oranlar Kanunu
    Yukarıda verilen bilim adamı ve kimya kanunu eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 7)
    I. 1 mol Karbon:150 gram
    II. 1 mol Altın: 197 gram
    III. 1 mol H2O: 18 gram
    Yukarıda verilen atom türü ve mol ağırlığı eşleştirmelerinden hangisi ve hangileri doğru değildir?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I ve III

    Cevap: A

  • 8)
    I. İki element birden fazla bileşik oluşturabilir.
    II. Oluşan bu bileşiklerde elementlerden birinin miktarı eşit iken diğerinin miktarı arasında sayısal oran vardır.
    III. Bileşikler aynı iki elementten oluşmalıdır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri katlı oranlar kanunu için doğrudur?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III

    Cevap: D

  • 9)
    I. Kimyasal tepkimelerde madde yoktan var olamaz.
    II. Kimyasal tepkimelerde madde vardan yok olamaz.
    III. Kimyasal tepkimelerde oluşan ürünlerin kütleleri toplamı tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamına eşittir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kütlenin korunumu kanunu için doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 10) Aşağıda verilen atom ve atomik kütle birimi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 1 tane H atomu : 1 akb
    B) 1 tane Cu atomu : 64 akb
    C) 1 tane CO molekülü : 28 akb
    D) 1 tane C atomu : 98 akb
    E) 1 tane O atomu : 16 akb

    Cevap: D

  • 11) Bir elementin 1 tane atomunun gram cinsinden kütlesine ...................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Atomik kütle birimi
    B) Gerçek atom kütlesi
    C) Gerçek molekül kütlesi
    D) Bileşik molekül kütlesi
    E) Gerçek bileşik kütlesi

    Cevap: B

  • 12) Şaplarla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) İletkenliği diğer bileşiklere göre daha fazladır.
    B) İyon sayısı arttıkça iletkenliği düşer.
    C) Kristalleri düzgün sekiz yüzlü biçimindedir.
    D) +1 ve +3 değerli iki metalin çifte sülfatlarının 12 molekül kristal suyu olarak kristalleşmiş biçimdedir.
    E) Alüminyum süftatın diğer ismidir.

    Cevap: B

  • 13) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) 1 mol 6,02x1023  sayısına denk gelmektedir.
    B) Mol sayesinde sayılamayacak büyüklükteki kavramlar sayılabilir hale gelmiştir.
    C) Dalton bu konuda bir çok araştırma yapmıştır.
    D) Mol kavramı için tarihsel süreçte bir çok araştırma yapılmıştır.
    E) Mol kavramına en çok destekte bulunan bilim insanı Demokris'tir.

    Cevap: E

  • 14)
    I. Mol sayısı - n
    II. Mol kütlesi - MA
    III. Avagadro sayısı - NA
    Yukarıda verilen nicelik ve sembolü eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız I

    Cevap: D

  • 15) bir tane karbon-12 atomunun kütlesinin on ikide birine 1 ..................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) atomik kütle birimi
    B) gerçek atom kütlesi
    C) gerçek molekül kütlesi
    D) bileşik molekül kütlesi
    E) gerçek bileşik kütlesi

    Cevap: A




  • Kimya Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.