...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) "Balıkçılık" sözcüğü kaç harften oluşmaktadır?

    A) 10
    B) 11
    C) 12

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) do-lap-ta
    B) eko-no-mi
    C) pen-ce-re

    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi alfabetik sıraya göre en sonda yer alır?

    A) araba
    B) cami
    C) gemi

    Cevap: C

  • 4) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi "hediye" kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) Armağan
    B) Sürpriz
    C) Eşya

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi "yararlı" sözcüğünün zıt anlamlısıdır?

    A) Zararlı
    B) Zehirli
    C) Zorlu

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisinde alfabemizde bulunan bütün sesli harfler birlikte verilmiştir?

    A) a-e-ı-i-o-ö-u-ü
    B) a-e-ı-o-ö-u
    C) a-e-i-ö-u-ü

    Cevap: A

  • 7) "Kütüphane" sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: C

  • 8)
    I. ka-lem-lik
    II. kit-tap-lık
    III. e-cza-cı
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisi veya hangileri hecelerine doğru ayrılmıştır?

    A) I ve III
    B) II ve III
    C) I ve II

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi "boş" sözcüğünün zıt anlamlısıdır?

    A) Kapalı
    B) Açık
    C) Dolu

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi alfabetik sıraya göre en başta yer alır?

    A) bilgisayar
    B) dolap
    C) Ankara

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi alfabenin son harfi ile başlar?

    A) yardım
    B) zemin
    C) kale

    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi "konuk" kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) Misafir
    B) Ziyaretçi
    C) Ziyaret

    Cevap: A

  • 13) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi "sonbahar" kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) İlk bahar
    B) Güz
    C) Zemheri

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerin hangisinin eş anlamlısı bulunmamaktadır?

    A) Yaz
    B) Yüz
    C) Göz

    Cevap: C

  • 15) "Cumhuriyet" sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.