...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi 7 + 14 = ? işleminin sonucudur?

    A) Yirmi bir
    B) Yirmi
    C) Yirmi iki

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi 62'dir?

    A) Altmış iki
    B) Yirmi altı
    C) Altmış bir

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 9 + 7 = on altı
    B) 10 + 2 = on iki
    C) 17 + 6 = yirmi beş

    Cevap: C

  • 4) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğrudur?

    A) 3 + 6 + 9 = 18
    B) 5 + 7 + 1 = 12
    C) 7 + 8 + 3 = 19

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi 51'dir?

    A) Elli bir
    B) On yedi
    C) On beş

    Cevap: A

  • 6) Aşağıda verilen sayılardan hangisinin okunuşu yetmiş bir'dir?

    A) 70
    B) 71
    C) 17

    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 1 onluk ve 4 birlik = 14
    B) 2 birlik ve 1 onluk = 21
    C) 4 onluk ve 1 birlik = 41

    Cevap: B

  • 8) altı + on iki = ? verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 16
    B) 18
    C) 19

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi 12 + 14 = ? işleminin sonucudur?

    A) Yirmi beş
    B) Yirmi altı
    C) Yirmi yedi

    Cevap: B

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi 8 + 9 = ? işleminin sonucudur?

    A) 12
    B) 16
    C) 17

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi 14 + 5 = ? işleminin sonucudur?

    A) 19
    B) 20
    C) 21

    Cevap: A

  • 12) Aşağıda verilen sayılardan hangisinin okunuşu doksan sekiz'dir?

    A) 88
    B) 98
    C) 89

    Cevap: B

  • 13) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 2 onluk ve 1 birlik = 12
    B) 3 birlik ve 1 onluk = 13
    C) 3 onluk ve 2 birlik = 32

    Cevap: A

  • 14) Aşağıda verilen sayılardan hangisinin okunuşu kırk sekiz'dir?

    A) 84
    B) 48
    C) 34

    Cevap: B

  • 15) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 8 + 7 = 14
    B) 11 + 2 = 13
    C) 13 + 6 = 19

    Cevap: C

  • 16) On dört + beş = ? verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 16
    B) 19
    C) 21

    Cevap: B

  • 17) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğrudur?

    A) 12 + 7 = 18 
    B) 19 = 9 onluk ve 1 birlik
    C) 24 = on iki + on iki

    Cevap: C

  • 18) Aşağıda verilen sayılardan hangisinin okunuşu yirmi altı'dır?

    A) 22
    B) 62
    C) 26

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi 14 + 6 = ? işleminin sonucudur?

    A) 19
    B) 20
    C) 21

    Cevap: B

  • 20) Aşağıda verilenlerden hangisi 87'dir?

    A) Yetmiş sekiz
    B) Seksen yedi
    C) Seksen

    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.