...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) A =  2 / 4 olduğuna göre A sayısı aşağıdaki aralıklardan hangisine yaklaşık olarak denk gelir?

    A) 2 ile 3
    B) 3 ile 4
    C) 1 ile 2
    D)  0 ile 1

    Cevap: D

  • 2) 2 ( x + 6) - 2 = 14 olduğuna göre x aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 6
    B) 7
    C) 8
    D) 9

    Cevap: B

  • 3) 100 soruluk bir testten soruların 2 / 5 'inin 1 / 4'nü yanlış yapan biri kaç soruyu yanlış olarak cevaplamıştır?

    A) 5
    B) 10
    C) 15
    D) 20

    Cevap: B

  • 4) A =  9 / 4 olduğuna göre A sayısı aşağıdaki aralıklardan hangisine yaklaşık olarak denk gelir?

    A) 2 ile 3
    B) 3 ile 4
    C) 1 ile 2
    D)  0 ile 1

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu diğerlerine göre en büyüktür?

    A) (-15). 4
    B) (-9) .(-2)
    C) 3. (-5)
    D)  (-12) . 0

    Cevap: B

  • 6) 200 soruluk bir testten soruların 3 / 5 'ini yanlış yapan biri kaç soruyu doğru olarak cevaplamıştır?

    A) 100
    B) 80
    C) 120
    D) 60

    Cevap: B

  • 7) 5 ( x - 3) + 10 = 50 olduğuna göre x aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 11
    B) 14
    C) 6
    D) 9

    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu diğerlerine göre en küçüktür?

    A) (-150). 2
    B) (-91) .(-23)
    C) 76. (-5)
    D)  (-72) . 1

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen rasyonel sayılardan hangisi yaklaşık olarak 3 ile 4 arasında bulunur?

    A) 4 / 3
    B) 5 / 9
    C) 11 / 3
    D) 15 / 6

    Cevap: C

  • 10) 6 katlı bir binanın zemin katından sonra da 3 kat aşağıda bulunmaktadır.
    Buna göre 6.katta bulunan biri asansörde hangi numaraya bastığında zemin altındaki ikinci kata iner?

    A) 2
    B) -2
    C) 0
    D) -3

    Cevap: B

  • 11) Sınıfın sıcaklığı termometre ile ölçüldüğünde ilk başta 13 C olarak ölçülmüştür. Sınıfın sıcaklığı her 10 dakikada 2 C arttığına göre 1 saat sonra sınıfın sıcaklığı hangisi olur?

    A) 1
    B) 15
    C) 20
    D) 25

    Cevap: D

  • 12) Bir şehirler arası otobüs 240 km yolun 1/6 'sını gitmiş daha sonra da 50 km yol daha gitmiştir.
    Buna göre otobüsün varacağı yere kaç km kalmıştır?

    A) 150
    B) 140
    C) 100
    D) 90

    Cevap: A

  • 13) x= 0 ve y = -1 olduğuna göre  x30  + y32 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0
    B) -1
    C) 1
    D) 2

    Cevap: D

  • 14) 4 ( x + 2) + 3 = 27 olduğuna göre x aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 15) x= -2 ve y = 1 olduğuna göre  x + y3 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) -5
    B) 0
    C) 5
    D) 3

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.