...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 8 onluk ve 1 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 80
    B) 81
    C) 18

    Cevap: B

  • 2) 49 sayısında koyu olarak işaretlenmiş sayı hangi basamaktadır?

    A) Birler
    B) Onlar
    C) Yüzler

    Cevap: A

  • 3) 87 sayısındaki 8'in basamak değeri hangisidir?

    A) Sekiz
    B) Seksen
    C) Sekizyüz

    Cevap: B

  • 4) 5 birlik ve 1 onluktan oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 51
    B) 15
    C) 11

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi tek sayı değildir?

    A) 15
    B) 19
    C) 28

    Cevap: C

  • 6) 43 tane kalem hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
    A) 4 tam düzine ve bir yarım deste kalem eder.
    B) 5 deste ve bir yarım düzine eder.
    C) 4 tam düzine ve bir yarım düzine kalem eder.
    Cevap: C

  • 7) 73 sayısındaki 3'ün basamak değeri hangisidir?

    A) Yetmiş
    B) Otuz
    C) Üç

    Cevap: C

  • 8) 56 sayısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

    A) Beş onluk altı birlikten oluşur.
    B) Altı onluk beş birlikten oluşur.
    C) Bir onluk bir beşlikten oluşur.

    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilen toplama işlemlerinin sonucu hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

    A) 59 -- 37
    B) 42 -- 53
    C) 41 -- 56
    Cevap: A

  • 10) Aşağıdaki şekillerden hangisinin köşesi yoktur?

    A) Çember
    B) Kare
    C) Dikdörtgen

    Cevap: A

  • 11) Aşağıda verilen sayı sıralamalarından hangisi doğru değildir?

    A) 13 > 11
    B) 67 < 79
    C) 84 < 79

    Cevap: C

  • 12) Bir sepette 1 deste gül ve 2 düzine papatya vardır.
    Buna göre bu sepette toplam kaç tane çiçek vardır?

    A) 30
    B) 34
    C) 40

    Cevap: B

  • 13) İki basamaklı en küçük sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 10
    B) 9
    C) 89

    Cevap: A

  • 14) 95 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elli dokuz
    B) Doksan beş
    C) Doksan

    Cevap: B

  • 15) Ercan'ın 56 tane cevizi vardır. Ercan cevizlerden 23 tanesini arkadaşına verdiğinde geriye kaç tane cevizi kalmıştır?
    A) 23
    B) 43
    C) 33
    Cevap: C

  • 16) Aşağıda verilen sayı ve okunuş eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

    A) 16 -- on altı
    B) 21 -- on iki
    C) 54 -- kırk beş

    Cevap: A

  • 17) Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?
    A) 24 -> 2 Onluk + 4 Birlik
    B) 32 -> 2 Onluk + 3 Birlik
    C) 56 -> 5 Onluk + 6 Birlik
    Cevap: B

  • 18) 9sayısında koyu olarak işaretlenmiş sayı hangi basamaktadır?

    A) Birler
    B) Onlar
    C) Yüzler

    Cevap: B

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi çift sayı değildir?

    A) 60
    B) 76
    C) 47

    Cevap: C

  • 20) Aşağıda verilen şekillerden hangisinin kenar sayısı dört değildir?

    A) Üçgen
    B) Dikdörtgen
    C) Kare

    Cevap: A




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.