...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Okul çıkışında bir yabancı bizi yanına çağırdığında hangisini yapmalıyız?

    A) Yanına gidip konuşmalıyız.
    B) Onunla hiç konuşmadan yolumuza devam etmeliyiz.
    C) Arkadaşlarımızla birlikte onunla konuşmalıyız.

    Cevap: B

  • 2) Cisimlerin ve nesnelerin kokusunu almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?

    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Süt
    B) Peynir
    C) Lahana

    Cevap: C

  • 4)
    I. Telefon
    II. İnternet
    III. Mektup
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri iletişim aracıdır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki duyu organlarımızın hangisi sayesinde dokunma hissini yaşarız?

    A) Göz
    B) Deri
    C) Dil

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir gün 24 saatten oluşur.
    B) Bir hafta 10 günden oluşur.
    C) Bir ay 30 günden oluşur.

    Cevap: B

  • 7) Ders esnasında öğretmenini bir şey söylemek isteyen Eren hangisini yapmalıdır?

    A) Parmak kaldırıp izin alarak konuşmalı
    B) Bağırarak sesini öğretmenine duyurmalı
    C) Öğretmenine silgi ve ya kalem benzeri nesne atmalı

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?

    A) Yabancılarla konuşmamalıyız.
    B) Okul çıkışlarında doğrudan eve gitmeliyiz.
    C) Annemize bağırabiliriz.

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin simgeleyen sembollerden biri değildir?

    A) Bayrağımız
    B) Milli marşımız
    C) Filimlerimiz

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal üründür?

    A) Domates
    B) Brokoli
    C) Kırmızı et

    Cevap: C

  • 11) Dışarıdan gelen her türlü sesi algılamamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?

    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyetidir.
    B) Ülkemizin kurucusu Atatürk'tür.
    C) Ülkemizin bir milli marşı yoktur.

    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen duyu organım ve işlevi eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) Deri -- hissetme
    B) Göz -- görme
    C) Kulak -- koklama

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi İlkbahardan sonra gelen mevsimdir?

    A) Yaz
    B) Sonbahar
    C) Kış

    Cevap: B

  • 15) Yemek yerken tat almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?

    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.