...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Yemek yerken tat almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak
    Cevap: B
  • 2) Cisimlerin ve nesnelerin kokusunu almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak
    Cevap: A
  • 3) Dışarıdan gelen her türlü sesi algılamamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dil
    C) Kulak
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilen duyu organım ve işlevi eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Deri -- hissetme
    B) Göz -- görme
    C) Kulak -- koklama
    Cevap: C
  • 5) Ders esnasında öğretmenini bir şey söylemek isteyen Eren hangisini yapmalıdır?
    A) Parmak kaldırıp izin alarak konuşmalı
    B) Bağırarak sesini öğretmenine duyurmalı
    C) Öğretmenine silgi ve ya kalem benzeri nesne atmalı
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdaki duyu organlarımızın hangisi sayesinde dokunma hissini yaşarız?
    A) Göz
    B) Deri
    C) Dil
    Cevap: B
  • 7)
    I. Telefon
    II. İnternet
    III. Mektup
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri iletişim aracıdır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?
    A) Süt
    B) Peynir
    C) Lahana
    Cevap: C
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal üründür?
    A) Domates
    B) Brokoli
    C) Kırmızı et
    Cevap: C
  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi İlkbahardan sonra gelen mevsimdir?
    A) Yaz
    B) Sonbahar
    C) Kış
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin simgeleyen sembollerden biri değildir?
    A) Bayrağımız
    B) Milli marşımız
    C) Filimlerimiz
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
    A) Yabancılarla konuşmamalıyız.
    B) Okul çıkışlarında doğrudan eve gitmeliyiz.
    C) Annemize bağırabiliriz.
    Cevap: C
  • 13) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Bir gün 24 saatten oluşur.
    B) Bir hafta 10 günden oluşur.
    C) Bir ay 30 günden oluşur.
    Cevap: B
  • 14) Okul çıkışında bir yabancı bizi yanına çağırdığında hangisini yapmalıyız?
    A) Yanına gidip konuşmalıyız.
    B) Onunla hiç konuşmadan yolumuza devam etmeliyiz.
    C) Arkadaşlarımızla birlikte onunla konuşmalıyız.
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
    A) Ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyetidir.
    B) Ülkemizin kurucusu Atatürk'tür.
    C) Ülkemizin bir milli marşı yoktur.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder