Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Sınav [3]


 



...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki özelliklerden hangisi bizi diğer insanlardan kesin olarak ayırır?

    A) Göz rengimiz
    B) Yüz hattımız
    C) Kilomuz
    D) Parmak izimiz

    Cevap: D

  • 2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Diğer insanlara karşı hoşgörülü olmalıyız.
    B) Her insan aynı şeylerden hoşlanır.
    C) Her insanda duygu vardır.
    D) Başka kişilerin düşüncelerine saygı duymalıyız.

    Cevap: B

  • 3) Soy ağacında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

    A) Annemiz
    B) Büyük dedemiz
    C) Arkadaşımız
    D) Halamız

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi yeni nüfus cüzdanı rengidir?

    A) Kırmızı
    B) Açık mavi
    C) Yeşil
    D) Siyah

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi aile tarihi hakkında bilgi alabileceğimiz kişiler arasında değildir?

    A) Dede
    B) Amcamız
    C) Öğretmenimiz
    D) Babamız

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdaki bilgilerden hangisi nüfus cüzdanında bulunmaz?

    A) TC numarası
    B) Doğum tarihi
    C) Kan grubu
    D) Hala ismi

    Cevap: D

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi kronolojik sıralamada ilk sırada yer alır?

    A) Okula başlamak
    B) Yaz tatiline girmek
    C) Yürümeye başlamak
    D) Üniversiteye başlamak

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi milli kültürümüzü yansıtmaz?

    A) Düğün geleneklerimiz.
    B) Mutfağımız.
    C) Yöresel kıyafetlerimiz.
    D) Bilgisayarlarımız.

    Cevap: D

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi kültürümüzü oluşturan parçalardan biri değildir?

    A) Halk oyunlarımız
    B) Şiirlerimiz
    C) Yemeklerimz
    D) Okullarımız.

    Cevap: D

  • 10) Bireysel ve ya toplumsal olan önemli olayların tarih sırasına göre yazılmasına ne denir?

    A) Kronoloji
    B) Kroki
    C) Zaman hizası
    D) Hayat akışı

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir duygu değildir?

    A) Kin gütmek
    B) Hoşgörülü olmak
    C) Empati kurmak
    D) Sempati kurmak

    Cevap: A

  • 12) Nüfus cüzdanı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Her devlet yeni doğan bireye verir.
    B) Kişinin bağlı bulunduğu devlet tarafından verilir.
    C) Beş yaşından itibaren alınır.
    D) Her bireyde bulunması zorunludur.

    Cevap: C

  • 13) Sadece insanların kendilerine ait olan başka kişilerde olmayan özelliklere ne denir?

    A) Bireysel özellik
    B) Genel özellik
    C) Fiziki özellik
    D) Toplumsal özellik

    Cevap: A

  • 14) Dışarıdan görülen özelliklerimiz hangi özellik kapsamındadır?

    A) Fiziksel özellik
    B) Kimyasal özellik
    C) Ruhsal özellik
    D) Soyutsal özellik

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi aile tarihi hakkında bilgi alabileceğimiz nesnelerden biridir?

    A) Eski mektuplar
    B) Elektrik faturası
    C) Cep telefonu
    D) Evin boyası

    Cevap: A




  • Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.