...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF İngilizce DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) .......... are my best friend.
    Aşağıdakilerden hangisi boş bırakılan yere getirilebilir?

    A) He
    B) She
    C) You

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

    A) Brother
    B) Mother
    C) Aunt

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi 11 sayısının karşılığıdır?

    A) Ten
    B) Eleven
    C) Twelve

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilenler sayı ve İngilizce eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 13 : thirteen
    B) 20 : twenty
    C) 16 : nineteen

    Cevap: C

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi 14 sayısının karşılığıdır?

    A) Fifteen
    B) Forteen
    C) Forty

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin anlamı doğru eşleştirilmiştir?

    A) Play: oynamak
    B) Stop: devam etmek
    C) Pause: bitirmek

    Cevap: A

  • 7) .......... is my cat.
    Aşağıdakilerden hangisi boş bırakılan yere getirilebilir?

    A) He
    B) You
    C) It

    Cevap: C

  • 8) .......... is my brother.
    Aşağıdakilerden hangisi boş bırakılan yere getirilebilir?

    A) He
    B) She
    C) You

    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin anlamı doğru eşleştirilmiştir?

    A) Hand: el
    B) Head: gövde
    C) Ear: saç

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilenler sayı ve İngilizce eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Nine: 9
    B) Eighteen: 18
    C) Seventeen: 16

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin anlamı yanlış eşleştirilmiştir?

    A) Open: açmak
    B) Close: kapatmak
    C) Listen: Uyumak

    Cevap: C

  • 12) Are you upset?
    Cümlesinin olumsuz şekilde cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yes, I am.
    B) No, I'm not.
    C) Yes, we are.

    Cevap: B

  • 13) It is my ............ It name is Karabaş.

    Yukarıdaki boşluğa resme göre hangisi gelmelidir?

    A) cat
    B) dog
    C) sneak

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin anlamı yanlış eşleştirilmiştir?

    A) Read: okumak
    B) Write: Konuşmak
    C) Show: Göstermek

    Cevap: B

  • 15) .......... is my mother.
    Aşağıdakilerden hangisi boş bırakılan yere getirilebilir?

    A) He
    B) She
    C) You

    Cevap: B




  • İngilizce Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.