...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 10 + 10 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A)  18
    B) 19
    C) 20

    Cevap: C

  • 2) "34" sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırk üç
    B) Kırk dört
    C) Otuz dört

    Cevap: C

  • 3)

    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 8.00
    B) 8.30
    C) 9. 30

    Cevap: A

  • 4) "65" sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elli altı
    B) Altmış beş
    C) Altmış iki

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen sayı ve okunuşu eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 7 --  yedi
    B) 12 -- on iki
    C) 89 -- doksan sekiz

    Cevap: C

  • 6)

    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 3.00
    B) 3.30
    C) 6. 30

    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen toplamam işlemlerinden hangisinin sonucu yanlış verilmiştir?

    A) 11 + 1 = 12
    B) 9 + 1 = 10
    C) 17 + 6 = 15


    Cevap: C

  • 8) "Seksen bir" okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 18
    B) 81
    C) 80

    Cevap: B

  • 9) "26" sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yirmi altı
    B) Yirmi bir
    C) Altmış iki

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen saatin okunuşu hangisidir?


    A) 06.30
    B) 12.30
    C) 06.00

    Cevap: B

  • 11) 11 + 7 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A)  18
    B) 19
    C) 20

    Cevap: A

  • 12) 13 + 6 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A)  18
    B) 19
    C) 20

    Cevap: B

  • 13) Aşağıda verilen saatlerden hangisi yanlıştır?





    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilen saatlerden hangisi doğrudur?





    Cevap: B

  • 15) "72" sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yetmiş iki
    B) Altmış iki
    C) Yirmi dört

    Cevap: A

  • 16)
    işleminin sonucu hangisidir?

    A)  12
    B) 14
    C) 15

    Cevap: C

  • 17) "On yedi" okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 7
    B) 10
    C) 17

    Cevap: C

  • 18) "Elli altı" okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 56
    B) 50
    C) 65

    Cevap: A

  • 19) Aşağıda verilen toplamam işlemlerinden hangisinin sonucu yanlış verilmiştir?

    A) 12 + 3 = 15
    B) 6 + 7 = 12
    A) 12 + 6 = 18


    Cevap: B

  • 20) Aşağıda verilen saatlerden hangisinde saat 11.30'dur?





    Cevap: A




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.